Comisia Europeana a adoptat deciziile de finantare pentru trei proiecte in valoare de peste 400 milioane euro, destinate modernizarii si dezvoltarii infrastructurii nationale de transport, potrivit unui comunicat remis miercuri de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI).
Cele trei proiecte au fost depuse in cadrul axei prioritare 2 - „Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii nationale de transport in afara axelor prioritare TEN-T in scopul crearii unui sistem national de transport durabil” si vor fi finalizate pana la sfarsitul anului 2013, potrivit NewsIn.

Unul dintre proiecte este cel privind “Reabilitarea DN24, limita de judet Galati – Vaslui – Crasna si DN24B, Crasna - Albita” care are drept obiectiv reabilitarea a 94.718 km de drum national, intre Galati – Vaslui – Crasna – Albita, are un buget total de 147.952.166 euro, din care 86.622.303 euro constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, restul sumei fiind asigurata de la Bugetul de Stat.

De asemenea, un alt proiect pentru care a fost adoptata decizia de finantare este cel de „Reabilitare a drumului national DN1H Zalau - Alesd”. Acesta are ca obiectiv reabilitarea a 69,334 km de drum national, intre orasele Zalau si Alesd. Proiectul are un buget total de 114.067.355 euro, din care 67.263.644 euro constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, restul sumei fiind asigurata de la bugetul de stat.

Pentru cele doua proiecte mentionate mai sus, beneficiarul este Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A.

Totodata, al treilea proiect aprobat vizeaza prelungirea digului de nord al portului Constanta cu un tronson de 1.050 metri, respectiv de la 4.850 metri la 5.900 metri. Proiectul are un buget total de 143.990.000 euro, din care 57.875.480 euro constituie finan?are nerambursabila acordata de Comisia Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, restul sumei fiind asigurata de la bugetul de stat. Beneficiarul acestui proiect este Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime S.A. - Constanta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri