Membrii comisiilor reunite pentru agricultura au solicitat suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) cu 2,1 miliarde lei destinate in special acordarii ajutoarelor de stat.

"Nu putem vota acest buget decat cu amendamentul propus, adica cu o majorare de 2,1 miliarde lei, necesara in principal pentru a permite negocierea inlocuirii ajutoarelor de stat ce nu mai pot fi acordate din acest an", a declarat Victor Surdu, membru in Comisia pentru agricultura.

Atat membrii Comisiei pentru Agricultura, Silvicultura, Industrie Alimentara si servicii specifice din cadrul Camerei Deputatilor, cat si membrii Comisiei pentru Agricultura, Silvicultura si Dezvoltare Rurala au sustinut aceasta majorare.

Ministrul agriculturii Mihail Dumitru a declarat ca potrivit proiectului de buget al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) pentru 2010 suma totala propusa este de 9,087 miliarde lei, respectiv 1,69% din PIB, din care 5,43 miliarde lei reprezinta fonduri din bugetul de stat restul fiind asigurat din resurse externe.

Din total, circa 2 miliarde de lei sunt destinate pentru acordarea ajutoarelor de stat, insa 1,8 miliarde lei reprezinta sume restante pentru anul 2009.