Costiniu, Casuneanu si Locic, in libertate

Florin Costiniu, Costel Casuneanu si Marius Locic au parasit arestul dupa ce Completul de 9 judecatori a admis, cu majoritate de voturi, recursurile declarate impotriva arestarii preventive, insa instanta a stabilit ca nu au voie sa vorbeasca intre ei si nici cu martorii din dosar.
De asemenea, cei trei nu au voie sa paraseasca tara pentru 30 de zile, informeaza NewsIn.

Inalta curte de Justitie a admis, cu majoritate de voturi, recursurile formulate de judecatorul Florin Costiniu si de oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic impotriva deciziei de arestare preventiva si a decis punerea de indata in libertate, arata 9AM.

Decizia instantei este definitiva, asa ca procurorii nu o mai pot ataca.

Avocatul judecatorului Florin Costiniu, Viorel Spanu, a cerut instantei admiterea recursului facut de magistrat, invocand faptul ca interceptarile din dosar au fost facute pe baza unei autorizatii de interceptare care este lovita de nulitate. Spanu a aratat ca autorizatia de interceptare a fost emisa intr-o sedinta la care nu a participat un procuror. Avocatul a adaugat ca interceptarile sunt facute de SRI, care nu este un organ de urmarire penala.

La randul lor, avocatii lui Marius Locic au cerut in fata Completului de 9 Judecatori al ICCJ, admiterea recursului omului de afaceri si, in subsidiar, ca masura arestarii preventive sa fie inlocuita fie cu interdictia de a parasi localitatea, fie cu cea de a parasi tara.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Rata anuală a inflaţiei a urcat la 2,6% în luna iunie
Setari Cookie-uri