Agentia de evaluare financiara Fitch a revizuit perspectiva municipiului Oradea de la negativa la stabila si a confirmat ratingurile creditelor pe termen lung in valuta si in lei la 'BB+', respectiv 'BBB-', arata un comunicat al agentiei.

Ratingul creditelor pe termen scurt in valuta a fost confirmat la 'B', scrie NewsIn.

Revizuirea perspectivei Municipiului Oradea vine dupa masurile similare aplicate perspectivei Romaniei. Ratingurile reflecta potentialul economic al orasului, situat in apropierea granitei cu Ungaria, si ameliorarea performantelor bugetare, contrabalansate de cresterea datoriilor si de nevoile mai mari de finantare.

Fitch precizeaza ca ar putea revizui in scadere ratingurile Municipiului Oradea, in cazul in care marja operationala va scadea sub 10% si in cazul in care datoria va depasi 100% din veniturile curente. De asemenea, orice actiune asupra ratingurilor Romaniei s-ar reflecta asupra calificativelor orasului.

O revizuire in urcare a ratingurilor ar fi posibila, in cazul majorarii ratingului de tara, daca performantele bugetare si nivelul datoriilor se vor mentine.

Sistemul bugetar foarte centralizat al Romaniei asigura un grad adecvat de sustinere si control din partea guvernului central, in contextul in care statul supravegheaza conturile si pozitiile financiare ale autoritatilor locale, inclusiv acordurile pentru credite, dar si limiteaza flexibilitatea bugetara.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Fitch Ratings a revizuit perspectiva de rating a bancilor romanesti