Liderul PDL Teodor Stolojan a subliniat, in cadrul dezbaterii privind perspectivele dezvoltarii economiei romanesti pana in 2015, organizata de ISP, ca, intr-o perioada de criza, comunicarea publica este esentiala, scrie NewsIn.

"Comunicarea in criza e esentiala, este la fel de importanta ca si programul de masuri. Comunicarea nu trebuie facuta asa cum s-a facut. Guvernantorul BNR si ministrul de Finante s-au simtit foarte usurati ca nu au iesit ei, asa cum trebuia, sa prezinte situatia si programul si l-au lasat pe presedinte sa vorbeasca de deficit. Punctul meu de vedere este ca era treaba guvernatorului BNR si a ministrului de Finante, care trebuiau sa iasa si sa arate situatia si masurile", a declarat Stolojan.

Pe de alta parte, consilierul guvernatorului BNR si fostul premier desemnat, Lucian Croitoru, a declarat ca masurile trebuiau anuntate de Administratia prezidentiala si ca nu era de competenta guvernatorului sa faca acest lucru.

"Daca acceptam ideea ca problema curenta a Romaniei acum este un plan bugetar, nesustinut de resurse adecvate, atunci cel care trebuie sa anunte masurile e Administratia. Presedintele a iesit pentru ca si-a asumat acest lucru. Mi s-a parut un act care da credibilitate si seriozitate. Nu avea cum sa iasa guvernatorul si sa zica, <<Trebuie sa faceti asa>>, pentru ca nu e in aria lui de competenta. Nu e indrituit BNR sa se bage", a explicat Croitoru.