Stolojan: Masurile economice trebuiau anuntate de guvernator si ministrul de Finante

Prim-vicepresedintele PDL, Teodor Stolojan, a afirmat joi ca situatia economica actuala a Romaniei si masurile care se impun nu trebuiau prezentate de presedintele Traian Basescu,ci de ministrul de Finante si de guvernatorul BNR,adaugand ca cei doi "au rasuflat usurati ca nu au iesit ei" cu anuntul.
Liderul PDL Teodor Stolojan a subliniat, in cadrul dezbaterii privind perspectivele dezvoltarii economiei romanesti pana in 2015, organizata de ISP, ca, intr-o perioada de criza, comunicarea publica este esentiala, scrie NewsIn.

"Comunicarea in criza e esentiala, este la fel de importanta ca si programul de masuri. Comunicarea nu trebuie facuta asa cum s-a facut. Guvernantorul BNR si ministrul de Finante s-au simtit foarte usurati ca nu au iesit ei, asa cum trebuia, sa prezinte situatia si programul si l-au lasat pe presedinte sa vorbeasca de deficit. Punctul meu de vedere este ca era treaba guvernatorului BNR si a ministrului de Finante, care trebuiau sa iasa si sa arate situatia si masurile", a declarat Stolojan.

Pe de alta parte, consilierul guvernatorului BNR si fostul premier desemnat, Lucian Croitoru, a declarat ca masurile trebuiau anuntate de Administratia prezidentiala si ca nu era de competenta guvernatorului sa faca acest lucru.

"Daca acceptam ideea ca problema curenta a Romaniei acum este un plan bugetar, nesustinut de resurse adecvate, atunci cel care trebuie sa anunte masurile e Administratia. Presedintele a iesit pentru ca si-a asumat acest lucru. Mi s-a parut un act care da credibilitate si seriozitate. Nu avea cum sa iasa guvernatorul si sa zica, <<Trebuie sa faceti asa>>, pentru ca nu e in aria lui de competenta. Nu e indrituit BNR sa se bage", a explicat Croitoru.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri