Gandul prezinta un reportaj despre “Cum a petrecut romanul de miting: Hora pinguinului si alergarea pedelistului”. Dupa cum s-au desfasurat ieri ostilitatile, cu dansuri, muzici, surle, trambite si o bogata parada a mastilor, se putea crede ca bugetarii s-au prezentat in fata Guvernului pentru a primi note la impresie artistica. Doar "ambuscada" in care a cazut pedelistul Marcel Hoara, presedintele Agentiei Romane pentru Dezvoltarea Durabila a Zonelor Industriale, a aprins spiritele.

“Zeci de mii de sindicalisti, o singura voce: Jos Guvernul!”, scrie Bursa. Zeci de mii de sindicalisti au umplut, ieri, pana la refuz Piata Victoriei din Capitala, ca sa protesteze impotriva masurilor de austeritate anuntate de Guvern pentru combaterea crizei. Protestul a inceput furtunos si s-a incheiat cu un concert, cu "Dansul Pinguinului" si break-dance.

“50.000 de tepe in Piata Victoriei”, titreaza Jurnalul National. Cu fluiere, cu oi si copite de vaca, stegulete ale confederatiilor sindicale si baloane colorate, cu bonuri de "-15%" in piept sau bancnote de "0 lei" cu chipul presedintelui Basescu, protestatarii s-au adunat in jurul orei 10.00 in Piata Victoriei. "Boc-boc-boc / la usa ta / a venit Politia!" a fost unul dintre mesajele adresate direct de catre cei aproape 50.000 de protestatari sefului Guvernului.

“Dupa 17 luni de «lupta» cu criza, Cabinetul Boc a relansat doar saracia, titreaza Financiarul. Premierul a anuntat ieri ca isi va asuma raspunderea pe legea privind masurile de austeritate. Sindicatele au avertizat ca vor declansa greva generala incepand cu data de 31 mai.

Ziarul Financiar scrie despre primul mall intrat in faliment: Tiago Oradea, a carui constructie a fost finalizata de mai bine de un an, dar nu a fost deschis in lipsa chiriasilor. Proiectul va fi scos la vanzare in cadrul unei licitatii cu strigare al carei pret de pornire este 35,5 mil. euro fara TVA.

“Reducerea cu 80% a contributiilor la Pilonul II va afecta si pensiile actualilor angajati: Pensiile nu sunt ale voastre! Si nici ale urmasilor urmasilor vostri!”, noteaza Romania Libera. Fondurile de pensii private ar putea suporta falimentul sistemului public si sa primeasca doar 0,5% din salariul brut, in loc de 2,5%. Guvernul ar sacrifica astfel, definitiv, aproape o zecime din pensia de peste 30 de ani pentru a plati acum pensii timp de doua saptamani.