Astfel, proiectul "Modernizare ambulatoriu integrat al Spitalului Orasenesc Negresti Oas" are o valoare de 699.317 euro si o perioada de implementare de 17 luni, scrie NewsIn.

"In urma acestei investitii, 17 cabinete medicale vor fi modernizate si dotate cu echipamente si cinci noi servicii medicale vor putea fi oferite celor aproximativ 77.000 de locuitori din zona", se arata intr-un comunicat emis luni de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

De asemenea, proiectul "Sunet drag de clopotel", vizeaza imbunatatirea infrastructurii de educatie si a resurselor de invatare de la Scoala de Arte si Meserii Turulung si are o valoare totala de 770.486 euro.

In cadrul proiectului vor fi efectuate lucrari pentru crestererea eficientei energetice a cladirii si va fi achizitionat echipament IT pentru formarea competentelor digitale ale elevilor.

Totodata, proiectul "Scoala naste valori si in mediul rural!" in valoare totala de 1.028.365 euro are ca scop cresterea nivelului de acces la educatie a copiilor din mediul rural. Beneficiarii directi ai proiectului sunt copiii din comuna Petresti, care in decurs de un an ar urma sa aiba o scoala reabilitata si dotata cu echipamente IT necesare derularii activitatii didactice.