Vladescu: Romania nu are probleme de lichiditate

Situatia pietelor financiare nu este dramatica, iar Romania nu are in prezent probleme de lichiditate, preocuparea Ministerului Finantelor fiind costul finantarii, in functie de care poate fi asigurat sau nu cadrul bugetar pentru proiectele de investitii, a declarat ministrul de resort, Sebastian Vladescu, citat de Mediafax.

Vladescu a raspuns astfel dupa ce a fost intrebat de jurnalisti, intr-o conferinta de presa sustinuta la Guvern, cum comenteaza faptul ca mesajele din partea Bancii Nationale a Romaniei sunt destul de pesimiste, iar specialistii BNR lasa de inteles ca, din cauza situatiei din piete, s-ar putea ca ministerul sa nu mai aiba bani pentru a plati salariile sau pensiile.

"Nu, trebuie sa va contrazic. Situatia pietelor pentru Romania in acest moment nu este dramatica, asa cum incercati sa sugerati. In acest moment nu avem probleme de lichiditate. Ati vazut ca ieri, la Bruxelles, am agreat chiar reducerea expunerii bancilor cu 5%, in conditiile in care exista o diminuare a activitatii economice in Romania, li s-a lasat aceasta flexibilitate. Din punctul de vedere al Ministerului Finantelor, ceea ce este foarte important in acest moment este costul la care ne finantam, pentru ca in functie de costul finantarii putem sau nu sa cream spatiu bugetar pentru proiectele de investitii", a declarat, vineri, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu.

FMI, Comisia Europeana (CE) si BNR au decis, joi, la Bruxelles, ca expunerile primelor noua banci straine prezente pe piata romaneasca pot varia intr-o marja de plus/minus 5% fata de nivelul inregistrat in luna martie a anului trecut.

Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, a declarat, miercuri, ca economia Romaniei nu poate creste fara capital extern si ar fi intrat in faliment in lipsa imprumutului de la Fondul Monetar International.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ludovic Orban: Garantarea creditelor pentru companiile mari a fost aprobată
Setari Cookie-uri