Boc: In acest an sistemul bugetar a fost redus cu 88.067 de posturi

Premierul Emil Boc a declarat ca in acest an in sistemul bugetar au fost reduse 88.067 de posturi, din care 14.462 erau posturi vacante, iar 73.605 reprezentau posturi ocupate.

El a adaugat ca pentru o parte dintre aceste posturi, procedurile de disponibilizare sunt in derulare, informeaza Mediafax.

"Pentru toate aceste disponibilizari exista acte normative, iar in unele situatii procedurile sunt in derulare. Rezultatele muncii noastre de acum se vor vedea in 2011 si 2012. E un bilant de etapa, suntem in grafic, dar procesul continua. In fiecare domeniu de activitate vor ramane atatia oameni cat va fi nevoie", a afirmat premierul.

Emil Boc a mai spus ca a facut apel ca restructurarile sa se faca pe baza de competenta.

"Aceasta este cheia procesului de restructurare, si anume ramanerea la slujba a celor competenti, iar ceilalti sa-si gaseasca alt loc de munca”, a declarat premierul.

Emil Boc a spus ca angajatii disponibilizati au posibilitatea sa se recalifice profesional sau sa-si gaseasca o slujba din cele 10.000 de locuri de munca vacante existente la nivel national.

Potrivit acestuia, Guvernul va sprijini mediul privat pentru a putea absorbi forta de munca disponibilizata din sistemul bugetar.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri