Potentialul energetic si cel agricol al tarii, piata cosmeticelor si Portul Constanta se numara printre subiectele de business abordate in ziarele de luni.

Dobrogea, noul “El Dorado” pentru energia eoliana. Cel mai mare complex eolian terestru din Europa pe care grupul CEZ il va instala in Dobrogea, la Fantanele, a atras atentia publicatiei Le Monde, noteaza gandul.info. Autorii articolului sustin ca litoralul romanesc, cu regiuni izolate in care saracia sare in ochi, iar vantul este singura certitudine, devine noul "El Dorado" pentru industria energiei eoliene.

Family Frost a esuat in Romania - 10 mil. euro pierdute cu magazine pe roti, titreaza zf.ro. Retailerul german care a investit 10 mil. euro in lansarea unui model nou de business pe piata locala - o retea de magazine pe roti - a anuntat ca se retrage din Romania.

Cei mai importanti sapte producatori locali de cosmetice sunt castigatorii crizei: au terminat anul trecut cu profit si chiar si-au crescut cifrele de afaceri. Ce reteta au folosit, se intreaba capital.ro, intr-o analiza a pietei cosmeticelor.

Jumatate din activitatea Portului Constanta se face cu angajati la negru, scrie financiarul.com. Chiar daca peste 1.000 de lucratori din Portul Constanta au fost disponibilizati in 2009, cea mai mare parte a acestora au continuat sa lucreze la vechile locuri de munca, la negru.

Vrem minuni in agricultura fara apa si subventii, titreaza evz.ro. Romania are un potential agricol foarte mare, dar este trasa inapoi de lipsa fondurilor de la stat, a irigatiilor, dar si pentru ca fermele nu sunt mecanizate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
CEO-ul care a renuntat la telefon si a devenit un lider mai eficient