Vladescu: Este posibila impozitarea pensiilor mici

Transferul de fonduri de la bugetul de stat catre bugetul asigurarilor sociale va continua pana in 2020, deoarece legea pensiilor nu va ajusta rapid deficitul fondului social, iar pensiile mici vor fi impozitate daca va exista o decizie politica in acest sens, a declarat ministrul Finantelor, potrivit Mediafax.

Intrebat daca s-a gandit la o solutie pentru a nu mai avea transferuri atat de mari de la bugetul de stat la cel de asigurari sociale, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu (foto), a declarat ca in acest moment nu exista decat varianta finantarii deficitelor.

"Implementarea noii legi a pensiilor va permite ajustarea deficitului acestor fonduri in timp, nu va fi brusca, catre un nivel sustenabil, probabil undeva dupa 2020, 2025. Pana in 2020 estimam ca vor exista in continuare transferuri", a spus Vladescu.

Ministrul a adaugat ca deocamdata, sistemul de taxe si impozite ramane la nivelul actual, dar ca in cazul in care va exista o decizie politica privind impozitarea pensiilor, aceasta va fi implementata.

Guvernul a aprobat prima rectificare bugetara din acest an, prin care sunt taiate alocatiile mai multor ministere si acordate fonduri in special pentru plata pensiilor, indemnizatiilor de somaj si altor alocatii de natura sociala.

Prin rectificare, bugetul asigurarilor sociale este suplimentat cu 3,8 miliarde lei transferate de la bugetul de stat, fiind astfel asigurate fonduri pentru ca pensiile sa poata fi platite pana la sfarsitul anului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Rata anuală a inflaţiei a urcat la 2,6% în luna iunie
Setari Cookie-uri