Intrebat daca s-a gandit la o solutie pentru a nu mai avea transferuri atat de mari de la bugetul de stat la cel de asigurari sociale, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu (foto), a declarat ca in acest moment nu exista decat varianta finantarii deficitelor.

"Implementarea noii legi a pensiilor va permite ajustarea deficitului acestor fonduri in timp, nu va fi brusca, catre un nivel sustenabil, probabil undeva dupa 2020, 2025. Pana in 2020 estimam ca vor exista in continuare transferuri", a spus Vladescu.

Ministrul a adaugat ca deocamdata, sistemul de taxe si impozite ramane la nivelul actual, dar ca in cazul in care va exista o decizie politica privind impozitarea pensiilor, aceasta va fi implementata.

Citeste si:

Guvernul a aprobat prima rectificare bugetara din acest an, prin care sunt taiate alocatiile mai multor ministere si acordate fonduri in special pentru plata pensiilor, indemnizatiilor de somaj si altor alocatii de natura sociala.

Prin rectificare, bugetul asigurarilor sociale este suplimentat cu 3,8 miliarde lei transferate de la bugetul de stat, fiind astfel asigurate fonduri pentru ca pensiile sa poata fi platite pana la sfarsitul anului.