Citeste ce scrie astazi presa de business si care sunt cele mai importante subiecte ale zilei.

Proaspat numit ministru de Finante, Gheorghe Ialomitianu promite ca va intari disciplina Fiscala si va executa firmele care nu-si platesc datoriile, chiar daca ar fi vorba de firma sotiei, scrie cotidianul Gandul.

Din Adevarul aflam ca recalcularea pensiilor pentru unele categorii de persoane care beneficiau pana acum de legi speciale i-a afectat in mod special pe fostii lucratori in aviatie, care vor primi chiar si de 40 de ori mai putini bani pe luna. De exemplu, un fost pilot Tarom va ramane doar cu 450 lei pe luna din 16.531 lei cat avea pana acum.

Ziarul Financiar titreaza despre inceperea negocierilor dintre Guvernul Boc remaniat si FMI pentru un nou imprumut prin care sa fie asigurata inclusiv rostogolirea ratelor din acordul actual de aproape 13 mld. euro care expira in primavara anului viitor.

Stimulentele acordate angajatilor unor ministere trebuie sa dispara si sa fie inlocuite cu un sistem echitabil pentru toti functionarii publici, potrivit publicatiei Capital. Functionarii primeau un procentaj din impozitele si amenzile incasate, ajungand sa castige cat un manager de multinationala. Cea mai mare parte a fondurilor suplimentare sunt alocate netransparent, ramanand ascunse de ochii contribuabililor, care le suporta.

Reteta de succes a companiilor romanesti cu cifre de afaceri de mili¬arde de lei cu un singur angajat a fost aplicata si de actionarii francezi de la societatea Renault Industrie Roumanie (RIR), care au raportat pentru anul 2009 un profit de 7.806.851 de lei la o cifra de afaceri de 1,49 mld. lei, se arata in Financiarul.

Guvernul ''Boc reloaded'' trebuie sa dea afara bugetarii care pierd vremea, sa opreasca robinetul banilor pentru clientii de partid si sa ii faca pe romani sa nu mai regrete ca arunca banii pe fereastra cand isi platesc impozitele la stat. Acesta este mesajul oamenilor de afaceri si analistilor economici prezentat de publicatia online Dailybusiness.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cat se imprumuta Romania in ianuarie, dar si intreg anul 2020