Comenzile industriale noi au crescut in Romania, in luna iulie, de aproape doua ori mai puternic, fata de aceeasi perioada a anului trecut, decat media inregistrata la nivelul statelor membre, in timp ce, raportat la iunie, evolutia este apropiata de cifra din Uniunea Europeana.

Potrivit datelor prezentate de Eurostat, cresterea comenzilor industriale noi, de 24,7% in iulie comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, plaseaza Romania in jumatatea superioara a unui clasament pe tari, in conditiile in care avansul inregistrat la nivelul UE este de 12,5%, informeaza Mediafax.

In zona euro, comenzile industriale noi au urcat in perioada analizata cu 11,2%, se arata in comunicatul Biroului European de Statistica.

Cele mai puternice cresteri au fost consemnate in Letonia (66,6%), Estonia (37,8%) si Ungaria (29,7%), la polul opus plasandu-se Grecia (-4,1%), Portugalia (-0,3%) si Italia, unde indicatorul macroeconomic a stagnat.

Raportat la luna iunie, comenzile industriale noi au scazut in Romania cu 2%, cifra usor mai pozitiva prin comparatie cu declinul de 2,3% inregistrat in UE, respectiv de 2,4% in zona euro.

Indicatorul a urcat cu 7,4% in iulie fata de iunie in Irlanda, cu 6,5% in Lituania, respectiv 4,7% in Suedia, in conditiile in care numai sapte state membre au avut cresteri. Dintre cele 14 tari pe minus, cele mai slabe cifre au fost inregistrate in Danemarca (-22,1%), Slovenia (-5,8%) si Grecia (-5,4%).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Companiile platesc in medie 1.700 de euro pe ziua de training