Florăria online Floria.ro estimează o creştere de 15% a vânzărilor de flori şi aranjamente de Florii şi Paşte, după ce în primul trimestru al anului vânzările florăriei online au depăşit 900.000 euro, cu o creştere de 5% faţă de 2023.

"Pentru Florii şi Paşte mizăm pe o creştere de 15%, alimentată de comenzile corporate, dar şi de românii din străinătate, care trimit flori către familie şi prietenii din România. Potrivit statisticilor, în România sunt aproximativ 1,8 milioane de români care vor sărbători onomastica de flori. Dintre aceştia, aproximativ două treimi sunt femei, deci peste un milion de românce sărbătoresc ziua numelui de Florii. Ne-am propus să creştem oferind pe de-o parte o colecţie cu peste 1.000 de buchete de flori de sezon, dar şi activând zona corporate, unde aranjamentele trimise de Paşte sunt completate de produse gourmet sau vinuri", a declarat Marina Popescu, director general Floria.ro.

Valoarea medie a buchetelor comandate pe Floria.ro în acest an se menţine la 300 lei, nivel mediu înregistrat la nivel naţional şi în 2023. Românii stabiliţi în străinătate plasează însă comenzi cu o valoare medie mai mare cu până la 25% faţă de comenzile din România.

Serviciul de livrare de flori în cutie, care acoperă toată ţara prin intermediul firmelor de curierat, lansat de Floria.ro anul trecut, are anul acesta o dinamică accelerată. Astfel, florile livrate în cutie ajung la destinaţie în 24-48 ore şi sunt o alternativă mai accesibilă a buchetelor livrate în regim super-rapid, în 2-4 ore de la confirmarea comenzii.

Valoarea medie a comenzii pe categoria de flori în cutie este de 200 lei, iar florile ajung proaspete la destinatari datorită ambalării, în funcţie de nevoile de hidratare ale fiecărei flori.

Cele mai multe livrări de flori în cutie s-au realizat în localităţi din zona de Sud a ţării (Vâlcea, Prahova, Vrancea, Teleorman), dar şi în Constanţa, în special în staţiuni, în sezonul estival. În ceea ce priveşte livrările ultra-rapide, în 2-4 ore, cele mai multe comenzi se livrează în Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi şi Braşov.

Sursa foto: Floria.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri