Citeste ce scrie astazi presa de business si care sunt cele mai importante subiecte ale zilei.

Ziarul Financiar scrie despre experienta listarii companiei braziliene Petrobras. In articol se arata ca fluxurile valutare pot fi atrase prin cotari la bursa.

Compania Direct Aero Service, al carei actionat majoritar este omul de afaceri Nelu Iordache (90% din actiuni, restul fiind detinute de Catalin Popescu, care ocupa si functia de director general) si-a sporit numarul clientilor pe segmentul de business cu aproximativ 50%. Jumatate dintre ei sunt fideli taxiului aerian, iar cealalta jumatate reprezinta clienti ocazionali. Despre afacerea care i-a umflat profitul lui Nelu Iordache de 30 de ori in trei ani scrie Money.ro.

Actionarii Rompetrol Rafinare vor decide astazi, in cadrul sedintei AGA, conversia obligatiunilor Rompetrol in actiuni. "Astfel, statul, care spera sa recupereze datoriile de 517 milioane euro, se va trezi actionar minoritar. Finantele ameninta cu executarea silita", arata DailyBusiness.ro.

Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a hotarat, ieri, mentinerea dobanzii de politica monetara la minimul istoric de 6,25% pe an, precum si a ratelor pentru rezervele minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si in valuta la 15% si, respectiv, 25%, precum si gestionarea adecvata a lichiditatii din sistemul bancar, anunta Bursa.

Adevarul scrie despre povestea lui Radu Oprea, care a obtinut o bursa guvernamentala la o universitate din SUA, apoi a primit o slujba in Romania, dar a fost dat afara din motive de criza. Timp de patru ani, Guvernul Romaniei a investit 6 milioane de euro pentru scolirea tinerilor in strainatate, apoi nu i-a mai angajat sau le-a dat posturi sub pregatirea lor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
CEO-ul care a renuntat la telefon si a devenit un lider mai eficient