Ultimele locuri in topul increderii populatiei in institutii sunt ocupate de Presedintie, Parlament, Guvern si partide, pe primele locuri situandu-se pompierii, Biserica si Armata, potrivit unui sondaj realizat de Compania de Cercetare Sociologica si Branding (CCSB), la comanda Pro-Democratia, informeaza 9AM.
Astfel, romanii au foarte mare incredere in pompieri (89%, unde 100% inseamna foarte multa si destul de multa incredere), biserica (80%), armata (73%), jandarmerie (63%), mass-media (61%), institute de sondare a opiniei publice (57%), primaria localitatii (55%), si Politie (55%).

La mijlocul topului privind increderea se afla Serviciul Roman de Informatii (40%), Avocatul Poporului (34%), organizatiile non-guvernamentale (33 la suta), sindicatele (32 la suta), justitie (29 la suta) si banci (25 la suta).


Ultimele institutii pe lista increderii se afla Presedintia, cu 17% fata de 48% intr-u studiu din februarie 2009, Parlamentul, cu 14% fata de 20% in februarie 2009, Guvernul, cu 13% fata de 26% in februarie 2009 si partidele politice, cu 12% fata de 14% in 2009.

Presedintele Pro Democratia, Cristian Parvulescu, a declarat, cu prilejul prezentarii sondajului, ca niciodata incredea in institutia Presedintiei nu a fost atat de scazuta.

Citeste aici mai multe detalii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri