Revista presei de business: Cele mai importante subiecte ale zilei

Afla ce informatii are astazi presa de business si care sunt cele mai importante subiecte ale zilei.

Investitiile reduse, salariile sub 1.000 de lei si numarul mare de someri au cronicizat saracia, mai ales in zona Moldovei. Fata de anul trecut, Baraganul si o parte din Oltenia se afla, in 2010, de asemenea, sub cota de avarie, potrivit datelor Institutului National de Statistica. In judetul Calarasi, veniturile au cunoscut cel mai mare picaj in ultimul an, arata Adevarul.

La sase ani de mandat, zero sprijin din partea presedintelui pentru capitalul romanesc in strainatate, pentru investitii sau export, titreaza Ziarul Financiar. "Orice presedinte ii ia pe oamenii de afaceri cu el in delegatiile oficiale, dar la noi nu s-a intamplat acest lucru", remarca Ioan Niculae, actionarul grupului InterAgro, cel mai mare grup agricol din Romania, cu afaceri de 310 mil. euro in 2009, care nu a mers niciodata cu presedintele intr-o delegatie oficiala.

Capital scrie, in editia de astazi, despre cum poate Romania sa ajunga paradis fiscal: "Asistam, in ultima vreme, la tot felul de discutii si analize referitoare la cat de apasatoare este sarcina fiscala din Romania. Justificate, partial, avand in vedere faptul ca gradul general de fiscalitate este perceput ca principalul magnet pentru investitiile straine directe."
SUA au izolat 110 miliarde de dolari cu probleme. Bancnote reprezentand peste 10% din masa monetara din America trebuie verificate, potrivit Gandul.

Cum se promoveaza bancile cand creditarea e blocata? DailyBusiness: Reclamele pentru imprumuturi imobiliare "mustesc" de oameni fericiti care se muta peste noapte in casa visurilor. Publicitatea e menita sa vanda promisiuni, dar ce se intampla cand promisiunea e la mii de kilometri departare de realitate?


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Orban anunță ajutoare de stat și pentru companiile care nu sunt IMM-uri
Setari Cookie-uri