Cititi ce informatii sunt cele mai importante subiecte de astazi in presa de business.
Principalii 10 ordonatori de credite au pentru anul viitor sume pentru investitii in valoare de 17 mld. lei (4 mld. euro) cu aproximativ 1,6 mld. lei mai mult comparativ cu programarea din acest an. Cum „prioritizeaza“ ministerele aceste investitii, cititi in Ziarul Financiar.

Financiarul a realizat topul primelor cinci judete in functie de pensia media primita de locuitorii acestora, pe primul loc aflandu-se sectorul 1 din Bucuresti. Astfel, conform datelor centralizate de publicatia economica, in Romania sunt 1.173 de persoane care primesc de la stat pana la 40 de lei, iar 350 de persoane castiga peste 5.000 de lei

Despre mall-ul care se va construi in 2012 in cartierul bucurestean Pantelimon, scrie Money.ro . Site-ul noteaza ca de la inceputul acestui an au fost demarate lucrarile de demolare a cladirilor de pe terenul fostei intreprinderi Electroaparaj, compania austriaca Real 4 You fiind pregatita sa deblocheze investitiile pentru centrul comercial.

Codul Fiscal a devenit o poveste fara sfarsit, in care Guvernul si parlamentarii se intrec in a aduce modificari, iar multe dintre acestea se bat cap in cap, a explicat pentru DailyBusiness, Gilda Lazar, director Corporate Affairs, JTI Romania, al treilea jucator din industria locala a tigaretelor. Multe firme au ajuns chiar in situatia de a angaja specialisti in urmarirea modificarilor legislative, adauga oficialul companiei.

Economia Spaniei a fost taurul din Uniunea Europeana in cea mai mare parte a ultimei decade. Nimeni nu a vrut sa deranjeze corida cresterii economice, aratand ca taurul a fost puternic dopat cu banii ieftini "cultivati" de catre Banca Centrala Europeana. Jurnalistii de la Bursa se intreaba „Cine va taia urechile taurului spaniol avand in vedere va economia Spaniei se afla intr-o situatie economica tot mai precara?

Cauciucurile de iarna sunt facultative in majoritatea tarilor europene, scrie Capital. Publicatia prezintã cum au rezolvat mai multe țãri aUE problema utilizarii anvelopelor de iarnã în sezonul rece,

Ultimul proiect de modificare a Codului Fiscal, al 11-lea din acest an, va genera preturi mai mari la tigari si carburanti, motiv pentru scumpirea altor produse. Daca aceste propuneri vor fi adoptate, este foarte probabil ca inflatia sa fie mult peste nivelul de 5,3%, pe care se bazeaza constructia bugetara din 2011, noteaza Evenimentul Zilei.

Deputatii PDL din Comisia de Buget-Finante cer ca Ordonanta creditelor sa nu se aplice si pentru contractele in derulare, acest amendament fiind sustinut de Banca Nationala si de Finante. PSD si PNL nu sunt de acord cu aceasta modificare a actului normativ, scrie Adevarul. Problema aplicarii Ordonantei 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori si pentru imprumuturile in derulare a fost intens dezvatuta ieri in Comisia de Buget-Finante din Camera Deputatilor.

Multi antreprenori prefera sa se aseze la umbrela insolventei asteptand sa fie salvati in loc sa-si restructureze creantele, in ultimii doi ani de criza, zeci de mii de firme apeland la procedura insolventei in speranta ca in acest fel isi vor rezolva problemele existente, scrie Curierul National. Insa, de cele mai multe ori, acesti antreprenori nu au informatiile necesare in ceea ce priveste o astfel de procedura.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri