Ziarul Financiar titreaza faptul ca Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a cheltuit pana la inceputul lunii noiembrie aproape 97% din bugetul aferent intregului an 2010.

Astfel, din cele aproape 7,3 miliarde de lei (1,74 miliarde de euro) alocate CNADNR anul acesta, institutia a cheltuit pentru autostrazi si drumuri nationale aproximativ 7,1 miliarde de lei (1,7 miliarde de euro), dar nu a finalizat decat 12 kilometri de autostrada si 79 de kilometri de variante ocolitoare.

Centrele comerciale din Romania, cea mai slaba performanta din intreg portofoliul gigantului Immofinanz, scrie DailyBusiness.ro, potrivit raportului financiar al grupului pe primul semestru fiscal, incheiat pe 30 septembrie.

In Romania, valoarea portofoliului curent este de circa 600 milioane de euro, insa incluzand si proiectele anuntate dar inca neincepute, se apropie de 1 miliard de euro.

Potrivit MFP, de la 1 iulie 2011 declaratiile se vor depune numai in sistem electronic, fiind astfel nevoie de semnatura electronica, titeaza la randul sau Curierul National.

Ministerul Finantelor Publice, prin Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), intentioneaza ca, incepand cu luna ianuarie 2011, declararea impozitului pe venit si a contributiilor sociale sa se realizeze printr-o declaratie unica ce va fi depusa la unitatile fiscale teritoriale din cadrul ANAF.

Citeste si:

Executivul a ramas cu doua miliarde de euro necheltuite, relateaza Financiarul. Anul trecut, statul a platit in decembrie 4,7 mld. euro, iar in 2008, 7,5 mld. euro. Guvernul mai are de cheltuit in luna decembrie aproximativ do­ua mili­arde de euro, astfel in­cat sa se mentina in tinta agrea­­ta cu Fondul Monetar International (FMI) privind deficitul bugetar, de 6,8% in 2010.

Dinel Staicu pleaca de la Sif Oltenia, dar ramane jucator la Bursa. Dupa ce s-a razboit la cutite cu Calin Chelu pentru conducerea SIF "Oltenia" in 2008, Dinel Staicu a socat, vineri, intreaga piata de capital, anuntandu-si demisia din functia de presedinte-director general al SIF5. Decizia survine la doar o zi dupa ce Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe seful SIF "Oltenia" la 12 ani de inchisoare, relateaza cotidianul Bursa.

Romania libera titreaza: "Spania, bomba cu ceas a Europei". Potrivit publicatiei, criza zonei euro este departe de a se fi incheiat.

Astfel, dupa ce agentia de rating Moody's avertizase ca va degrada Spania, vineri a decis sa scada ratingul Tarii Bascilor, una din cele mai bogate provincii spaniole. Acesta ar putea fi insa abia inceputul in conditiile in care bancile spaniole sunt in pericol sa se prabuseasca, sub povara datoriilor. Dealurile Spaniei sunt intesate zilele acestea de orase-fantoma, ramasite ale unei frenezii a investitiilor in constructii pe care criza economica a oprit-o brusc si brutal.

Somerii bucuresteni care nu si-au gasit de munca in Capitala, potrivit pregatirii lor profesionale, au inceput sa isi caute de lucru in alte orase din tara, scrie Money.ro. Un numar de 50 de persoane au gasit de lucru in afara Bucurestiului si au beneficiat de prime de la stat de peste 100.000 lei pentru relocare.