Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, ca Romania a reusit sa treaca de cel mai greu an, iar in 2011 isi va relua cresterea economica, chiar daca "firav", subliniind ca pentru aceasta este nevoie de continuarea proceselor de modernizare a statului, altfel criza putandu-se repeta oricand.

Presedintele Traian Basescu le-a declarat jurnalistilor, in statiunea Predeal, unde se afla impreua cu sotia sa, ca in Romania a reusit sa treaca de cel mai greu an, iar in 2011 va exista o revenire economica, insa "cheia" este continuarea reformelor statului.

"Cheia este continuarea reformelor statului. Fara acestea o astfel de criza se poate repeta oricand", a aratat Basescu, potrivit Mediafax.

El s-a referit la modernizarea sistemului de sanatate, a celui fiscal si a celui educational, aratand ca fara reforma in educatie tinerii nu vor avea nicio sansa sa isi gaseasca locuri de munca in Romania sau in tarile Uniunii Europene.

Presedintele a mai spus ca si-ar dori sa trecem de criza cu un altfel de stat.

"Trebuie sa fie anul in care schimbarile in functionarea statului sa fie ireversibile", a mai spus presedintele, exprimandu-si speranta ca Guvernul va reusi sa continue reformele incepute.

"Niciun guvern nu are capacitatea sa ia 100 la suta masurile dificile, dar, asa cum a reusit pana acum, cu certitudine va avea capacitatea sa continue si anul viitor", a afirmat presedintele.

Pe de alta parte, el a spus ca "Uniunea Europeana se afla in epicentrul crizei si ca nimeni nu a crezut ca omenirea va trece printr-o astfel de criza".

"Uniunea Europeana se afla in epicentrul crizei si nu ne putem face ca nu vedem", a adaugat Traian Basescu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Fitch își revizuiește estimările privind economia: cum arată noua estimare
Setari Cookie-uri