MEC incepe privatizarea industriei de aparare

Ministerul Economiei si Comertului (MEC) vrea sa privatizeze cu mana forte in 2005, si nu prin vanzare de active, ci prin "afaceri la pachet", a declarat ieri Codrut Seres, ministrul de resort.

MEC va inainta in aceasta saptamana Guvernului spre aprobare strategia de privatizare, a mai spus ministrul. El a aratat ca in acest an MEC va incepe privatizarea unor societati din industria de aparare, va scoate la privatizare o noua serie de companii din sistemul de distributie a energiei electrice si vor fi vandute mai multe microhidrocentrale. Seres a precizat chiar ca le-a cerut reprezentantilor Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie sa accelereze privatizarea institutiilor din industria de aparare. Totodata, el a anuntat ca pana la sfarsitul lui martie consultantul in privatizare pentru Electrica Muntenia Sud va finaliza strategia de trecere in proprietate privata a acestei societati de distributie. De altfel, dupa cum a mai spus ministrul, in a doua jumatate a acestui an MEC urmeaza sa scoata la privatizare societatile Electrica Transilvania Nord si Transilvania Sud si Electrica Muntenia Nord. In ceea ce priveste privatizarea hidrocentralelor, ministrul Economiei a aratat ca "la inceputul lunii viitoare vom scoate la vanzare microhidrocentrale pe zone". Este vorba despre Doftana, Arges, Manaileasa, Olanesti si Dambovita. Seres a mai spus ca vor accepta ca la vanzarea acestor hidrocentrale sa participe nu numai "cei care au experienta in energia hidro, ci in energie in sens larg". Referitor la privatizarea termocentralelor, strategia MEC prevede atragerea de investitii greenfield pentru Iernut, Bucuresti-Sud, Electrocentrale Galati, Braila, Doicesti si Borzesti.
Oficialii Ministerului Economiei si Comertului au mentionat ieri ca tot in 2005 se va initia privatizarea structurilor Termoserv si Hidroserv.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri