Procesul de depunere a cererilor de finantare prin "Regio - Programul Operational Regional, pentru structurile de sprijinire a afacerilor" va fi suspendat, in 8 februarie, in Regiunea Vest, unde valoarea proiectelor depuse deja este dubla fata de suma alocata regiunii.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, vineri, de Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Vest, in aceasta regiune economica finantarea nerambursabila solicitata prin proiectele depuse depaseste cu 98,79 la suta valoarea totala alocata pentru domeniul major de interventie 4.1 "Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala", anunta Mediafax.

"Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, in calitate de autoritate de management pentru Programul Operational Regional (AM POR), a emis o instructiune care prevede suspendarea depunerii de cereri de finantare pentru aceasta componenta incepand cu data de 8 februarie 2011, ora 12.00. Alocarea financiara pentru acest domeniu major de interventie pentru regiunea Vest este de 27,81 milioane de euro, iar valoarea nerambursabila solicitata a celor 17 proiecte contractate sau aflate in procesul de evaluare/precontractare este de 55,28 de milioane de euro", se arata in comunicat.

Valoarea solicitata a celor 17 proiecte depuse depaseste cu 27,47 de milioane de euro valoarea alocata judetelor Arad, Timis, Caras-Severin, Hunedoara.

In Regiunea Vest, domeniul "Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala" este cel de-al optulea din cadrul Regio - POR pentru care se suspenda depunerea de proiecte.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
DNA, sesizata in cazul "Dumnezeul achizitiilor", un preot consilier
Setari Cookie-uri