"Din cauza tampeniilor facute de minister in ultimele luni, inclusiv ce a spus ministrul, ca piata graului e libera si putem sa exportam, vom lua grau cu 270 euro pe tona, dupa ce am exportat cu 170 de euro in toamna", a spus Stefan, citat de Mediafax.

El a a firmat ca alte state si-au securizat exporturile de grau si nu au ajuns in situatia Romaniei care, ramasa fara rezerve de cereale, va importa la preturi mult mai mari decat cele la care a exportat.

"Normal ca va creste pretul cu 10-15% la paine, ca vrea sau nu domnul Tabara. El ar trebui sa-si fi dat demisia pentru ca nu a fost in stare s-a gestioneze situatia graului. Ar fi trebuit sa se duca la premierul Boc cu demisia si sa-i spuna ca (...) n-a putut gestiona situatia", a spus Stefan.
El estimeaza ca in urmatoarea perioada vor creste preturile si in zootehnie, pe fondul scumpirii cerealelor.

Reprezentantul Agrostar a afirmat ca este posibil sa se ajunga la un blocaj al graului pe pietele internationale si Romania sa nu aiba de unde importa.

Citeste si:

Potrivit lui ?tefan, se va apela in acest caz la rezerva de stat de 200.000 de tone, care va fi suficienta pentru o luna, maxim doua.
El l-a acuzat pe ministrul Agriculturii de lipsa de initiativa.

"Tabara ne spune doar tampenii sau prostii si nu face nimic concret. Vine si ne spune numai poezii, dar n-a facut nimic concret. Un proiect de lege, macar", a spus Stefan.

El a adaugat ca Ministerul Agriculturii a ajuns o agentie de distribuit bani.

"Prioritatea lor nu e sa gaseasca mecanismele financiare sa-i ajute pe agriculori sa iasa din saracie. In afara de vorbe n-a facut nimic. Piata e dominata de politicile proaste pe care le face ministerul", a mai spus Stefan.