Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, ar trebui sa demisioneze pentru ca nu a gestionat exporturile de grau si Romania va fi nevoita sa importe, situatie care va duce la scumpirea cu 10% a painii, a declarat presedintele Agrostar, Nicolae Stefan.
"Din cauza tampeniilor facute de minister in ultimele luni, inclusiv ce a spus ministrul, ca piata graului e libera si putem sa exportam, vom lua grau cu 270 euro pe tona, dupa ce am exportat cu 170 de euro in toamna", a spus Stefan, citat de Mediafax.

El a a firmat ca alte state si-au securizat exporturile de grau si nu au ajuns in situatia Romaniei care, ramasa fara rezerve de cereale, va importa la preturi mult mai mari decat cele la care a exportat.

"Normal ca va creste pretul cu 10-15% la paine, ca vrea sau nu domnul Tabara. El ar trebui sa-si fi dat demisia pentru ca nu a fost in stare s-a gestioneze situatia graului. Ar fi trebuit sa se duca la premierul Boc cu demisia si sa-i spuna ca (...) n-a putut gestiona situatia", a spus Stefan.
El estimeaza ca in urmatoarea perioada vor creste preturile si in zootehnie, pe fondul scumpirii cerealelor.

Reprezentantul Agrostar a afirmat ca este posibil sa se ajunga la un blocaj al graului pe pietele internationale si Romania sa nu aiba de unde importa.

Potrivit lui ?tefan, se va apela in acest caz la rezerva de stat de 200.000 de tone, care va fi suficienta pentru o luna, maxim doua.
El l-a acuzat pe ministrul Agriculturii de lipsa de initiativa.

"Tabara ne spune doar tampenii sau prostii si nu face nimic concret. Vine si ne spune numai poezii, dar n-a facut nimic concret. Un proiect de lege, macar", a spus Stefan.

El a adaugat ca Ministerul Agriculturii a ajuns o agentie de distribuit bani.

"Prioritatea lor nu e sa gaseasca mecanismele financiare sa-i ajute pe agriculori sa iasa din saracie. In afara de vorbe n-a facut nimic. Piata e dominata de politicile proaste pe care le face ministerul", a mai spus Stefan.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri