Contributiile sociale vor fi reduse

Contributiile de asigurari sociale vor fi reduse "cu siguranta" in a doua parte a acestui an, urmand doar sa fie calculat si procentul diminuarii, a declarat, premierul Emil Boc, la postul public de televiziune, informeaza Mediafax.

"Cu siguranta contributiile de asigurari sociale vor scadea in partea a doua a anului, mai ramane sa stabilim exact cu cat", a spus Boc, la postul public de televiziune.

Scrisoarea suplimentara de intentie convenita de Guvern cu Fondul Monetar International in urma misiunii de evaluare din octombrie-noiembrie releva ca cele doua parti au stabilit sa ia in considerare reducerea impozitarii fortei de munca, dar numai daca economia isi va reveni si va crea suficient "spatiu fiscal", pana atunci sistemul de impozitare urmand sa ramana neschimbat.

La sfarsitul anului trecut, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, spunea ca reducerea contributiilor sociale va fi luata in calcul la jumatatea anului 2011, pentru a diminua costul cu forta de munca, mai ridicat decat in alte state, in conditiile in care tarile vecine au inceput sa scada impozitele.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri