România a ocupat locul I pe medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori, a anunţat Ministerul Educaţiei, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de miercuri, la Kutaisi, în Georgia, a avut loc festivitatea de premiere a celei de a VII-a ediţii a Olimpiadei Europene de Informatică pentru juniori, ediţie la care au participat 96 de concurenţi din 24 de ţări.

România ocupă locul I pe medalii în clasamentul celor 24 de ţări participante şi rămâne, în continuare, singura ţară care reuşeşte să cucerească medalia de aur la fiecare dintre cele şapte ediţii anterioare, subliniază Ministerul Educaţiei.

Echipa României a obţinut o medalie de aur şi trei de argint:
* Iorgulescu Andrei Paul, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, Bucureşti - medalie de aur
* Neacşu Matei, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, Bucureşti - medalie de argint
* Petrean Roland, Şcoala Gimnazială "Simion Bărnuţiu" Zalău - medalie de argint
* Mureşan Luca Valentin, Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Satu Mare - medalie de argint

Echipa a fost coordonată de reprezentanţii Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică, care a asigurat selecţia şi pregătirea loturilor reprezentative: Daniela Lica - Centrul Judeţean de Excelenţă Prahova şi Bogdan-Ioan Popa - Universitatea Bucureşti.

Sursa foto: Facebook/Ministerul Educației - România

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri