Conform unui calcul efectuat de europarlamentarul Dragoș Pîslaru, țara noastră pierde în fiecare zi 50 de milioane de euro din banii disponibili în PNRR, datorită modului în care sunt gestionați. Europarlamentarul spune că România ține acești bani la BNR în loc să îi cheltuiască.

România pierde circa 50 de milioane de euro pe zi din cauza faptul că, în loc să cheltuiască banii pe care primiți, îi ține la BNR. Nu există un alt stat membru care să facă acest lucru. Nu ai motive să îi păstrezi fără să-i folosești.

Dragoș Pîslaru, Membru al Parlamentului European

Referitor la declarațiile europarlamentarului, președintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, îi atrage atenția că nu este vina Băncii Naționale pentru modul în care sunt păstrați banii.

Un alt aspect îngrijorător legat de fondurile din PNRR, pariul României pentru o schimbare la față a țării, este faptul că fondurile primite de țara noastră sunt investigate de Parchetul European. Pîslaru atrage atenția că țara noastră are cele mai multe dosare deschise în ceea ce privește utilizarea acestor fonduri.

„Un lucru care este îngrijorător, nu doar că avem o problemă cu intrările de fonduri în țară, dar ieri, Parchetul European a publicat dosare pentru toate investigațiile pe care le face legat de utilizarea fondurilor europene. România, din nefericire, este pe locul 1 detașat: 1,87 miliarde de euro care sunt investigați în peste 215 dosare. Din acești bani, 120 de milioane de euro sunt cu referire la PNRR. România a avut intrări din PNRR de 1,9 miliarde de euro - din aceștia, 120 de milioane sunt investigați la parchet. Nu contează doar să între banii ci și cum îi cheltuiești”, spune europarlamentarul.

Sursa foto: Wallstreet.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri