Patru din zece copii de la sate nu participă la nicio activitate extrașcolară, iar aproape jumătate dintre adolescenții din același mediu declară că nu le place școala. Mai mult, un sfert dintre tineri spun că nu și-au descoperit nicio pasiune, conform studiului “Bunăstarea copilului din mediul rural”.

Fundația World Vision România și Pepco România oferă suport material și consiliere pentru 210 elevi din medii defavorizate. Proiectul se desfășoară în condițiile în care România are de departe cel mai mare procent de copii care trăiesc în risc de sărăcie și excluziune socială (41.5%) din Uniunea Europeană. La o distanță semnificativă urmează Bulgaria cu 34% dintre minori ce se regăsesc într-o situație precară similară, conform Eurostat.

În cadrul proiectului “Educație pentru Viitor”, unul dintre scopurile principale este diminuarea discrepanțelor dintre elevii din zonele rurale și cei din mediul urban, prin facilitarea accesului la școală și activități de educație non-formală de dezvoltare personală. Totodată, proiectul își propune să sprijine adolescenții în găsirea parcursului profesional cel mai potrivit pentru aceștia.

Fiecare copil care descoperă o pasiune, care își găsește direcția în viață sau care pur și simplu reușește să continue școala este mărturia cea mai puternică a eforturilor noastre comune în vederea sprijinirii copiilor care au cea mai mare nevoie de noi. Când vedem că numărul beneficiarilor proiectului aproape s-a dublat într-un an, înțelegem că, împreună, putem face o diferență majoră.

Mihaela Nabăr, director-executiv World Vision România

Cei 210 elevi (între 6 și 19 ani), beneficiari ai proiectului, provin din 90 de comunități rurale din 12 județe. În anul școlar 2023-2024, elevii sunt sprijiniți cu mai multe servicii și facilități printre care:

  • stagii de practică pentru dezvoltarea profesională;
  • sesiuni de mentorat vocațional cu angajați din companii și alți specialiști;
  • activități lunare de educație non-formală pentru dezvoltarea abilităților: de la auto-cunoaștere, comunicare și integrare într-un grup, recunoașterea bullyingului și altor tipuri de violență (inclusiv în familie și în mediul școlar) la rezolvarea de conflicte;
  • burse pentru acoperirea unor cheltuieli de bază pentru accesul la școală precum transport, rechizite sau alimente;
  • vizite în cadrul universităților și în companii;
  • consiliere psihologică;
  • activități de responsabilitate socială pentru a produce schimbare în propriile comunități;
  • școli de vară.

”Oferirea de oportunități de petrecere a timpului liber de calitate precum și investiția în educație – sub toate formele ei – reprezintă priorități strategice ale Pepco România în ceea ce privește implicarea companiei în comunitate”, a declarat Raluca Popescu, CSR Specialist Pepco România.

Sursa foto: World Vision România

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri