Fitch Ratings a atribuit emisiunii de eurobonduri a Romaniei, in valoare de 1,5 miliarde de euro, ratingul "BB+", care corespunde cu nivelul ratingului tarii pentru datoriile pe termen lung in valuta, a anuntat agentia de evaluare financiara.

Romania a atras 1,5 miliarde euro din vanzarea de obligatiuni pe cinci ani, iar intreaga suma subscrisa a fost de 3 miliarde euro, informeaza Mediafax.

Investitorii din Marea Britanie, Irlanda si SUA au primit 50% din obligatiunile in euro plasate de Romania pe pietele internationale prin programul MTN (Medium Term Notes), iar fondurile de investitii au atras 58% din valoarea totala imprumutata, de 1,5 miliarde de euro, potrivit unor surse bancare.

Cel mai recent imprumut de pe pietele externe a avut loc in martie 2010, cand Romania a atras un miliard de euro printr-o emisiune de eurobonduri cu scadenta la 5 ani, la un cupon de 5% si un randament total de 5,17% pe an. Valoarea subscrierilor s-a ridicat la 4,9 miliarde euro.

Guvernul a aprobat la mijlocul anului trecut un program de emisiuni MTN pe piata internationala pe o perioada de trei ani, cu un plafon maxim de 7 miliarde de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Finan╚Ťe - B─ânci »Citește și
Romania a imprumutat doua miliarde de euro de pe pietele externe
Setari Cookie-uri