"Aceste rezultate sunt in concordanta cu evolutia intregii piete de asigurari din Romania, care se confrunta cu scaderi semnificative, in special pe segmentul asigurarilor auto, segment ce detine cea mai mare pondere si in portofoliul Omniasig, respectiv de 77,92%", se arata intr-un comunicat al companiei.

In primul semestru, valoarea daunelor platite a fost de 313,14 milioane lei, cu 13,82% mai mica decat in aceeasi perioada din 2010. Diminuarea volumului subscrierilor pe segmentul asigurarilor auto Casco justifica intr-o proportie semnificativa aceasta scadere.

Asigurarile Casco au scazut cu 37,69% fata de aceeasi perioada a anului trecut, inregistrand o valoare a primelor brute subscrise de 146,36 milioane lei. Valoarea daunelor platite pe acest segment a scazut la 183,75 milioane lei.

Asigurarile de raspundere civila auto obligatorie (RCA) au crescut semnificativ, cu 54,27%, atingand o valoare a primelor brute subscrise de 191,16 milioane lei. Totodata, valoarea daunelor platite pe acest segment a urcat usor, pana la 103,27 milioane lei.

Pe linia asigurarilor de tip Property (ramura asigurarilor de incendiu si calamitati naturale), Omniasig a inregistrat o valoare a primelor brute subscrise de 55,09 milioane lei, in scadere cu 39,52% fata de perioada similara a anului 2010.

Citeste si:

Valoarea daunelor platite pe clasa asigurarilor tip Property a urcat insa puternic, cu 123%, pana la 13,44 milioane lei. Interconectarea acestui segment cu domeniul imobiliar si cel al constructiilor, unde nu se observa inca evolutii pozitive, se face simtita puternic in continuare.

Asigurarile agricole isi mentin si ele ritmul de crestere, atingand o valoare a primelor brute subscrise de 8,03 milioane lei. Tot o crestere au inregistrat si daunele platite pe acest segment, acestea ajungand de 1,5 milioane lei.

Majorari au mai fost inregistrate pentru asigurarile de mijloace de transport navale, cu 52,79% fata de primul semestru al anului trecut, la o valoare a primelor brute subscrise de 4,02 milioane lei, pentru asigurarile de mijloace de transport aeriene, la 3,42 milioane lei, si pentru asigurarile de accidente si boala (inclusiv de munca si boli profesionale), la 4 milioane lei.

Omniasig activeaza pe piata asigurarilor din Romania din anul 1995, iar din 2005 a devenit membra a grupului austriac Vienna Insurance Group.