In prezent, rata Robor la trei luni este de 6,15%, ceea ce inseamna ca dobanda perceputa de catre Volksbank la facilitatea de overdraft este de 13,65%.

„Consideram ca facilitatile de tipul descoperitului de cont au cel mai mare potential de crestere in perioada imediat urmatoare, in conditiile in care cererea de credite noi se va mentine in continuare la un nivel redus. Descoperitul de cont se bucura de o popularitate crescuta in Romania, piata fiind oarecum atipica. Daca in alte tari europene sau de peste ocean, cadurile de credit sunt foarte populare, clientii romani au preferat cardurile de debit cu facilitati de overdraft”, a precizat Lucian Cojocaru, vicepresedintele Volksbank Romania, responsabil de activitatea de retail.

Suma maxima ce poate fi acordata este de 30.000 lei, in limita a patru salarii pentru solicitantii individuali sau a sase salarii, in cazul conventiilor de plata a salariilor negociate la nivelul angajatorilor.

Descoperitul de cont permite utilizari/retrageri repetate, in limita plafonului maxim acordat de catre banca in conditiile in care clientul isi vireaza venitul net lunar personal la banca. In fiecare luna, sumele intrate in cont sunt folosite pentru acoperirea sumei utilizate din descoperitului de cont.

Citeste si:

„Descoperitul de cont are avantajul de a fi usor de utilizat – lumea este obisnuita cu utilizarea unui card, nu necesita plati lunare ale ratelor si ofera mai multa transparenta – situatia creditului apare in extrasul de cont lunar”, a completat Lucian Cojocaru.

Potrivit Volksbank Romania, comisionul de analiza a dosarului este zero in cazul conventiilor pe companie si 200 lei pentru conventiile individuale. Comisionul lunar de administrare credite este zero, in timp ce banca va mai percepe un comision lunar de administrare a contului curent si a cardului. Comisionul de penalizare este de 18% pe an (dobanda fixa, aplicata la principalul restant, incepand cu prima zi de intarziere), iar rata dobanzii curente este de 2% pe an.

Volksbank Romania activeaza pe piata romaneasca din luna mai a anului 2000.