"Ca urmare a materialelor de presa difuzate in cursul zilei de 27 septembrie 2011, resping cu fermitate afirmatiile iresponsabile ale senatorului PSD Sorin Bota, si voi sesiza organele de cercetare penala si instantele judecatoresti cu privire la infractiunile savarsite de acesta, in vederea condamnarii si obligarea la daune morale si materiale suferite din cauza faptelor sale", a declarat Dan Adamescu, intr-un comunicat de presa.

Sorin Bota a afirmat ca suma de bani destinata sustinerii candidaturii lui Ionut Romeo Comaniciu au fost adusi intr-o geanta, care nu a fost controlata de agentii SPP la intrarea in Parlament, la ordinul secretarului general al PDL Ioan Oltean, potrivit Realitatea.net.

senatorul PSD a precizat ca democrat-liberalii au schimbat candidatul la CSA în ultima clipă, de teamă că au fost filmați când primeu șpagă, iar cel care ar fi adus banii ar fi omul de afaceri Dan Adamescu.

Ionut Romeo Comaniciu, propus de PDL pentru functia de presedinte al CSA si-a retras candidatura in mod subit, dupa ce comisiile reunite de buget, finante din Camera Deputatilor si Senat avizasera, saptamana trecuta, numirea sa in functie.

Parlamentarii l-au votat, in cele din urma, in plen la presedentia CSA pe Constantin Buzoianu, cu 230 de voturi "pentru" si 4 "impotriva", in timp ce ca vicepreședinti au fost alesi Cornel Coca Constantinescu (234 voturi "pentru", nici unul impotriva) si Balta Tudor (232 voturi "pentru", 2 "impotriva"). Doru Frunzulica (231 de voturi "pentru", 3 voturi "contra") a fost ales in functia de membru.

Cu un pachet de 99,7% din actiuni, Dan Aadamescu controleaza indirect Astra Asigurari, liderul pietei de profil, prin companiile Nova Group Investements Romania si Epsilon Estate Provider.

Citeste si:

Liderul PDL, premierul Emil Boc a catalogat drept "povesti vanatoresti" acuzatiile senatorului PSD Sorin Bota privind o mita de un milion euro pentru presedintia CSA, spunand ca eventuale dovezi trebuie prezentate Parchetului si ca astfel de acuzatii nu ar trebui mediatizate in lipsa acestor dovezi, scrie 9AM.ro.

Liderul PDL, premierul Emil Boc a catalogat drept "povesti vanatoresti" acuzatiile senatorului PSD Sorin Bota privind o mita de un milion euro pentru presedintia CSA, spunand ca eventuale dovezi trebuie prezentate Parchetului si ca astfel de acuzatii nu ar trebui mediatizate in lipsa acestor dovezi.

"Sunt povesti vanatoresti, iar presa trebuie sa aiba mai multa responsabilitate. Este inadmisibil sa mediatizezi acuzatii fara nici cea mai mica dovada. Cine are o dovada trebuie sa mearga la Parchet, acolo este rolul si locul unde se anunta aceste lucruri. A arunca doar povesti, mediatizate fara cea mai elementara proba, mi se pare o acuzatie care nu are ce fi formulata.

Citeste si: Miliardarul Adamescu, despre managerul propus la sefia CSA: A venit vremea celor tineri