Conducerea Raiffeisen Bank si sindicatul din banca au semnat, luni, un protocol prin care toate punctele puse in discutie de sindicalisti au fost solutionate, informeaza un comunicat remis Wall-Street.
In urma intalnirii de astazi, reprezentantii Sindicatului Raiffeisen Bank, insotiti de reprezentantii Federatiei Sindicatelor din Asigurari si Banci si ai Cartelului ALFA, si, respectiv, conducerea bancii au convenit, referitor la revendicarea sindicatelor privind "initierea si mentinerea unui dialog permanent intre Sindicat si Patronat", ca este nevoie sa se mentina si sa se imbunatateasca dialogul sindicat - patronat. Astfel, reprezentantii Sindicatului vor fi invitati sa participe la sedintele Consiliului de Administratie, in conditiile legii.

In ceea ce priveste revendicarea legata de "respectarea programului de lucru de opt ore", conducerea bancii a fost si este de acord cu necesitatea respectarii programului de lucru de opt ore. Desi nu au fost semnalate cazuri concrete de incalcari ale prevederilor legale, conducerea bancii este de acord sa sublinieze inca o data oficial necesitatea respectarii legislatiei in domeniu.

Referitor la revendicarea privind "anularea deciziilor de concediere" partile au fost de acord ca nu a fost vorba de concediere colectiva si, deci, nu exista baza legala pentru ca deciziile individuale de desfacere a contractelor de munca sa fie anulate, iar referitor la revendicarea privind "stabilirea de comun acord a criteriilor privind evaluarea, stimularea si promovarea salariatilor din Raiffeisen Bank" s-a convenit formarea unui grup de lucru Patronat Sindicat care sa analizeze criteriile privind evaluarea, stimularea si promovarea salariatilor.

De asemenea, s-a convenit initierea negocierilor privind noul Contract Colectiv de Munca, incepand cu 8 mai 2006.

Circa 50 de angajati sindicalisti de la Raiffeisen Bank au pichetat, luni, sediul central al bancii, cerand respectarea legislatiei muncii si a prevederilor contractului colectiv de munca la nivel de unitate.
`

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Setari Cookie-uri