Actionarii Omniasig VIG (fosta BCR Asigurari) vor discuta, la 20 noiembrie, majorarea capitalului social cu 138,3 milioane de lei (30 milioane de euro), la 388,5 milioane de lei, prin aport in numerar al actionarilor, potrivit unui convocator al asiguratorului.

Presedintele Directoratului Omniasig, Mihai Tecau, a declarat ca infuzia de capital va spori capacitatea financiara a companiei, scrie Mediafax.

Operatiunea va fi insotita de emiterea unui numar de 39.507.455 actiuni cu o valoare nominala de 3,5 lei/titlu, care vor fi oferite spre subscriere actualilor actionari.

Titlurile vor putea fi achizitionate la valoarea nominala.

Omnniasig este parte a grupului Vienna Insurance Group (Austria), care detine peste 99% din actiunile asiguratorului roman.

Societatea si-a inceput activitatea sub denumirea BCR Asigurari si, dupa fuziunea cu fosta Omniasig, a preluat denumirea companiei absorbite.

La finele primului semestru, Omniasig a devansat Astra in topul subscrierilor din asigurari generale si de viata, cu venituri de 548,9 milioane de lei in primele sase luni, comparativ cu 516,7 milioane de lei in cazul fostului lider al industriei in 2011.

VIG mai detine pe piata romaneasca si Asirom.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Modificarea OUG 114: Schimbari nesemnificative pentru Pilonul II