Profitul Agricover Credit IFN a urcat cu 20% in primul semestru

Agricover Credit IFN, companie specializata exclusiv in finantarea agriculturii, a inregistrat in primul semestru un profit net cu 20% mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut, de 7,25 mil. lei.

Profitul operational al Agricover Credit IFN, companie a grupului Agricover, a fost in primul semestru de 8,6 mil. lei.

Valoarea creditelor acordate in primele sase luni a fost de 253,2 mil. lei, cu 87% mai mare decat la finalul lunii iunie 2012.

De la inceputul anului, Agricover Credit IFN a atras 300 de clienti noi.

De asemenea, compania a lansat un nou produs financiar - Creditul Pre-intabulare – care faciliteaza achizitia unui teren arabil chiar daca acesta nu este inca intabulat, fermierul avand la dispozitie multiple solutii de garantare.

Grupul Agricover a semnat anul acesta un acord cu Black Sea Trade and Development Bank pentru un imprumut in valoare de 15 milioane de euro, din care 7,5 milioane euro vor fi folositi de Agricover Credit IFN pentru creditarea fermierilor romani.

Agricover Credit IFN finanteaza peste 800 de firme din agricultura, care detin impreuna o suprafata cultivabila de teren de 500.000 de hectare. In prezent, in Romania exista 5 milioane de hectare teren arabil.

Grupul Agricover include: Agricover Distributie, Agricover Cereale, Agricover Silozuri, Agricover Logistica, Agricover Credit IFN, Agricover Livestock, Agricover Bulgaria.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri