BCR se asteapta in acest an la un profit net de 647 milioane de lei

BCR estimeaza pentru acest an un profit de 647 milioane lei, pe fondul unui usor avans al creditarii, de la 47,6 miliarde lei (septembrie 2013) la 48,16 miliarde lei, corespunzator unei rate de 8,1% a rentabilitatii capitalurilor proprii, care vor creste cu 600 milioane lei, la peste 8 miliarde lei.

Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli care va fi prezentat in Adunarea Generala a Actionarilor, cea mai mare banca din Romania va constitui in 2014 provizioane aferente creditelor si avansurilor de 1,23 miliarde lei, sub nivelul de la septembrie 2013 (1,54 miliarde lei) si la aproape o treime fata de 2012 (3,27 miliarde lei). Banca anticipeaza ca va atrage de la clienti depozite cu 2 miliarde de lei mai mult decat contabiliza in septembrie anul trecut, astfel ca soldul de la finele anului este prognozat la 38 miliarde lei. Cresterea se va reflecta fidel in bilantul bancii, activele la final de an fiind estimate la 67,56 mililarde lei, comparativ cu 65,5 miliarde lei in septembrie 2013, anunta Mediafax.

La nivelul Grupului BCR se prognozeza un profit net mai scazut, de 515 milioane lei, in conditiile in care provizioanele estimate (1,64 miliarde lei) sunt mai mari cu 400 de milioane lei comparativ cu nivelul anticipat doar la nivelul bancii.
Profitul brut la nivel de banca se va situa la circa 771 milioane lei, in timp ce la nivelul grupului se va cifra la 666 milioane lei. Cea mai mare pierdere de la nivelul subsidiarelor este anticipata la Suport Colect, cu un minus bugetat de 330 milioane lei.

Dupa primele noua luni de anul trecut, BCR a raportat un profit net de 563 milioane lei, in cea mai mare parte ca rezultat al unui impact fiscal pozitiv, profitul brut fiind de numai 17 milioane lei.

Citeste si:
Transgaz, profit în creștere în primele șase luni ale anului
Transgaz și-a majorat...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri