Banca C.R. Firenze Romania a deschis recent, la Timisoara, cea de-a a 21-a sucursala din reteaua sa teritoriala, in viitorul apropiat urmand a fi lansate noi servicii si produse care vor servi la realizarea obiectivelor actionarilor bancii pe piata autohtona, se arata intr-un comunicat al C.R. Firenze Romania.

Achizitia pachetului majoritar de actiuni (56,23 la suta) al Daewoo Bank de Grupul Banca CR Firenzea fost finalizata la inceputul lunii martie 2006. Ca urmare, in luna mai, a fost schimbata denumirea bancii din Banca Daewoo (Romania) S.A. in Banca C.R. Firenze Romania S.A. care are ca obiectiv principal dezvoltarea atat a sectorului corporate, cat si retail, prin extinderea retelei de sucursale in Bucuresti si in restul tarii, marindu-si in acelasi timp propriul portofoliu de produse.

Sucursala Timisoara ofera servicii atat clientilor persoane fizice, cat si societatilor comerciale, oferind gama completa de produse si servicii ale bancii: conturi curente, depozite la termen, finantari pentru companii, produse de trezorerie, carduri VISA cu facilitate de descoperit de cont atat pentru persoane fizice cat si juridice, Traveler's Cheques, Western Union Money Transfer, credite pentru persoane fizice. De asemenea, noua unitate dispune de un punct de schimb valutar si de un bancomat (ATM) pentru eliberarea de numerar din conturile de card VISA.

Banca C.R. Firenze Romania a inregistrat la sfarsitul lunii mai 2006 active totale in valoare de 286,8 milioane RON, in crestere cu 36,26 la suta fata de finalul anului 2005, si un profit net de 0,23 milioane RON. In prezent, banca are un portofoliu de peste 16.000 de clienti, dintre care 10 la suta reprezinta clienti persoane juridice. Reteaua Bancii C.R. Firenze Romania cuprinde 10 sucursale (una in Craiova, in Constanta, in Satu Mare si 7 in Bucuresti). Obiectivul este de a se ajunge la un total de 30 de sucursale pana la sfarsitul anului 2008, in curand urmand a fi deschise 5 noi sucursale la Timisoara, Cluj-Napoca, Brasov, Ramnicu Valcea, Pitesti si alte 4 sucursale in Bucuresti.

Cu Banca C.R. Firenze Romania a fost, asadar, demarata o noua directie de dezvoltare ce se traduce, pe de o parte, printr-un proces de internationalizare a activitatilor bancare ale Grupului si prin oferirea propriului suport firmelor italiene ce isi desfasoara activitatea in Europa de Est, pe de alta parte.

Banca CR Firenze, cotata la Bursa italiana inca din anul 2000, este banca leader a grupului bancar omonim, grup constituit din sase banci si mai multe societati specializate de produse si servicii. Principalii actionari ai Bancii CR Firenze sunt Fundatia Ente Cassa Di Risparmio di Firenze (42,13la suta), San Paolo IMI (18,66 la suta), BNP Paribas (6,55 la suta) si alte fundatii bancare (7,6 la suta). In 2005, Grupul Banca CR Firenze a inregistrat un profit net de 149, 0 milioane euro; suma depozitelor totale atrase de la clienti s-a ridicat la 36.653 milioane euro, in crestere cu 6,2 la suta.

Creditele acordate clientelei au crescut cu 7,3 la suta, ajungand la 13.146,7 milioane euro. La 31 decembrie 2005, Grupul Banca CR Firenze numara 527 sucursale, prezente in regiunile din Centrul si Nordul Italiei, deservind mai mult de un milion de clienti. Retelei de sucursale i se adauga noi canale operative specializate, marind numarul unitatilor bancii la aproape 600. De peste treizeci de ani, Banca CR Firenze are un birou de reprezentanta la New York.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri