In perioada urmatoare, Consiliul Concurentei va solicita completarea acestei notificari cu datele si informatiile pe care le considera necesare pentru a analiza compatibilitatea operatiunii notificate cu un mediu concurential normal.

O decizie cu privire la operatiunea de concentrare economica notificata urmeaza a se lua, conform prevederilor legale, in termen de 30 de zile de la data la care notificarea este completa, informeaza Rompres.

Conform dispozitiilor Legii concurentei nr. 21/1996, republicata, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal numai concentrarile economice care depasesc pragurile valorice prevazute de lege. Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10 milioane euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4 milioane euro.

Societatea RCI Leasing, activa pe piata leasingului financiar, a fost controlata anterior in comun de RCI Banque si Grupul Societe Generale. RCI Banque, membra a Grupului Renault, este prezenta pe piata romaneasca prin RCI Leasing, RCI Finantare si RCI Broker de Asigurare.