CCIR vrea sa "asigure infrastructura bancare, in contextul cresterii schimburilor economice bilaterale si a actiunilor de cooperare dintre firmele romane si chineze, prin deschiderea unei reprezentante a Bank of China la Bucuresti", a precizat vice-presedintele CCIR la forumul romano-chinez organizat la Bucuresti.

Intentia de a aduce Bank of China la Bucuresti e parte a strategiei prin care Romania incearca sa atraga aici marile companii chineze pentru a investi, tinand cont ca cea mai populata tara din lume se afla abia pe locul 17 in topul tarilor care au investit in Romania.

Actiunile Bank of China, al doilea grup bancar chinez si al unsprezecelea mondial, dupa valoarea capitalului, se tranzactioneaza pe bursele din Hong Kong si Shanghai. Luni, actiunile Bank of China au inchis la un pret de 3,35 dolari Hong Kong (HKD) - (0,43 dolari americani), cotatie care corespunde unei capitalizari bursiere de 850 miliarde HKD (109 miliarde dolari), arata datele publicate de bursa din Hong Kong.

Citeste si:

Anul trecut, un consortiu de banci internationale, condus de Royal Bank of Scotland, a platit trei miliarde de dolari pentru un pachet de 10 procente din actiunile Bank of China.

Recent, Bank of China a fost acuzata de autoritatile americane ca face parte dintr-o retea de spalare a banilor pentru guvernul nord-coreean, potrivit AFP.

Bank of China are sediul in Honk Kong si a fost fondata in anul 1912. La sfarsitul anului 2005, banca avea active de 4.742 miliarde yuani (586 miliarde dolari) si a raportat un profit net de 27,5 miliarde yuani (3,4 miliarde dolari), potrivit raportului financiar.