Consiliului Concurentei a aprobat preluarea subsidiarei romane a Emporiki Bank catre grupul francez Credit Agricole, aceasta neafectand concurenta pe piata bancara, informeaza NewsIn

Consiliul Concurentei trebuie sa avizeze orice concentrare economica daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati in aceasta operatiune depaseste echivalentul in lei a zece milioane euro si exista cel putin doua companii implicate care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a patru milioane euro.

Comisia Europeana a anuntat la mijlocul lui august ca a autorizat achizitionarea pachetului majoritar de actiuni a Emporiki Bank de catre grupul financiar francez Credit Agricole.

La sfarsitul lui iunie, banca franceza si-a majorat oferta pentru Emporiki Bank la 25 de euro pentru o actiune, dupa ce oferise 23,5 euro pentru o actiune la mijlocul lui iunie. Credit Agricole a dobandit controlul asupra 71,97% din capitalul social al bancii elene in luna august.

Emporiki Bank Romania activeaza pe piata de retail banking si corporate banking, in timp ce Credit Agricole este prezenta pe piata romaneasca a creditelor pentru firme prin banca de investitii Calyon Corporate and Investment Bank.

Emporiki are o sucursala in Romania, care detinea o cota de piata de 0,28% la finele primului semestru din 2006, potrivit statisticilor BNR. Emporiki Bank-Romania avea la 30 iunie 2006 active in valoare de 402 milioane lei si era a 29-a banca romaneasca din acest punct de vedere.

Dupa preluarea Credit Lyonnais, Credit Agricole a devenit cel mai mare grup bancar francez, al doilea in Europa si al cincilea in lume, dupa nivelul fondurilor proprii si avea, la sfarsitul anului 2005, active de 1.170 miliarde euro, potrivit datelor publicate de banca franceza.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
BNR urmează tendința globală și reduce dobânda cheie
Setari Cookie-uri