Raiffeisen Asset Management a inregistrat in primele doua luni de activitate randamente de 7,68% si 4,35% la cele doua fonduri de investitii pe care le administreaza - Raiffeisen Prosper si Raiffeisen Benefit.

Raiffeisen Prosper - fondul orientat preponderent spre actiuni a atins o valoare de 107,68, adica un randament de 7,68% in doua luni. Structura fondului pe clase de active a atins tintele prevazute in politica de investitii, respectiv o alocare pe actiuni de circa 40% pe piata interna si 24% pe pietele externe. Alocarea pe obligatiuni a ajuns la 15%, restul portofoliului fiind reprezentat de depozite bancare.

Raiffeisen Benefit - fondul orientat preponderent spre obligatiuni a atins o valoare de 104,35, adica un randament de 4,35% in doua luni. Structura fondului pe clase de active tinde spre tintele prevazute in politica de investitii. Astfel, alocarea in obligatiuni este circa 30% titluri de stat, 32 % obligatiuni corporative si aproximativ 3% obligatiuni municipale. In scopul cresterii randamentului, circa 22% din active au fost investite in actiuni pe piata interna si 8% pe pietele externe.

Activele administrate de Raiffeisen Asset Management in cele doua fonduri au ajuns la 30 milioane RON, in crestere de la 17.6 milioane lei, cat a reprezentat investitia Raiffeisen Bank in cele doua produse la lansarea acestora.

Politica investitionala adoptata a avut rezultatele asteptate pana in prezent, in sensul ca din combinatia investitiilor interne cu cele externe reusim sa obtinem o reducere semnificativa a riscurilor si sa accesam oportunitati de randament convenabile a spus Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management.

Raiffeisen Asset Management, compania de administrare a investitiilor a Grupului Raiffeisen in Romania a fost infiintata in decembrie 2005 si a lansat in 2006 primele doua fonduri de investitii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri