IFN Fortuna Leasing din Baia Mare va lansa, pe 15 septembrie 2006, prima sa emisiune de obligatiuni, intermediata de SSIF Intercapital Invest, prin care intentioneaza sa atraga 3,220 milioane lei de la investitorii mari, a declarat analistul Pompei Lupsan, de la Intercapital.

"Este o emisiune de obligatiuni care se adreseaza investitorilor calificati, respectiv banci, societati de asigurari si institutii financiare. Nu va fi o emisiune publica", a precizat Lupsan, responsabil Clienti institutionali din cadrul SSIF Intercapital Invest.

Emisiunea de obligatiuni IFN Fortuna Leasing se va derula in perioada 15-25 septembrie 2006, la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Vor fi oferite 280.000 de obligatiuni cu valoare nominala de 100 lei. Dobanda pentru primul cupon va fi de 12%, iar pentru urmatoarele cupoane va fi BUBOR + 3%. Metoda de alocare va fi "primul venit, primul servit".

"Valoarea totala a emisiunii este de 2,8 milioane lei, cu posibilitatea majorarii cu 15%, ceea ce inseamna ca suma maxima care poate fi atrasa este de 3,220 milioane lei", a declarat Pompei Lupsan pentru NewsIn. Potrivit acestuia, dupa incheierea perioadei de subscriere, IFN Fortuna Leasing intentioneza sa listeze obligatiunile la Bursa. "Vom depune documentatia la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare pentru listarea obligatiunilor IFN Fortuna Leasing la Bursa si, in functie de noul Regulament de al Bursei, se vor tranzactiona cel mai probabil in categoria necotate pentru ca emitentul nu este listat", a adaugat Pompei Lupsan.

Este a doua emisiune de obligatiuni intermediata de SSIF Intercapital Invest pentru o societate de leasing, dupa cea lansata la inceputul acestui an de International Leasing. "Emisiunea pentru International Leasing a fost un succes, am reusit sa atragem 4,8 milioane lei, iar dobanda a fost BUBOR + 2,25%", a declarat Pompei Lupsan. Potrivit acestuia, obligatiunile International Leasing vor fi listate la Bursa la inceputul lunii octombrie 2006. "Am depus deja documentatia la Bursa si urmeaza sa primim raspunsul pentru listarea obligatiunilor pana la inceputul lunii octombrie-", a mai spus Pompei Lupsan.

Pana acum, la Bursa de Valori Bucuresti s-au mai derulat si alte doua emisiuni de obligatiuni pentru societati de leasing, listate in sectiunea necotate, in afara de cele intermediate de SSIF Intercapital Invest. Emisiunea de obligatiuni pentru TBI Leasing, ajunsa la scadenta, a avut o dobanda fixa de 6,5% pe an la euro si cea pentru BCR Leasing, cu dobanda fixa de 6% pe an la euro, care se afla in derulare pana in aprilie 2007.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »