Banca Mondiala a facut un joc de peste jumatate de miliard lei la Bursa

Miercuri s-au miscat in Bursa de Valori Bucuresti (BVB) peste jumatate jumatate de miliard de lei (157 milioane euro), cea mai mari suma de bani tranzactionata in istoria recenta a pietei de capital romanesti, ca rezultat al inchiderii emisiunii de obligatiuni a Bancii Mondiale

Valoarea record inregistrata de BVB, de peste 552 milioane lei, este rezultatul inregistrarii celor 43 de tranzactii cu obligatiunile Bancii Mondiale, prin care s-au atras peste 526 milioane lei (150 milioane euro).
"Este cea mai mare tranzactie realizata pana acum la Bursa de Valori Bucuresti, de 150 milioane euro, pentru emisiunea de obligatiuni a Bancii Mondiale care a fost suprasubscrisa cu 20% fata de valoarea totala.

Este un rezultat foarte bun si un plus pentru Bursa de Valori Bucuresti", a declarat, pentru NewsIn, Razvan Pasol, presedintele SSIF Intercapital Invest, care a intermediat aceasta emisiune.

Decontarea tranzactiei de inchidere a emisiunii va avea loc pe 18 septembrie 2006. Potrivit prospectului de emisiune, fondurile atrase de Banca Mondiala vor fi folosite pentru operatiuni generale ale institutiei financiare internationale, informeaza NewsIn. Obligatiunile Bancii Mondiale urmeaza sa fie listate in cateva saptamani la Bursa de Valori Bucuresti, potrivit SSIF Intercapital Invest. "Documentatia a fost deja depusa si asteptam raspunsul oficial din partea Bursei", a declarat presedintele SSIF Intercapital Invest.

Oferta publica primara de obligatiuni a Bancii Mondiale a fost lansata pe 30 august 2006, ultima zi de subscriere fiind 12 septembrie 2006. Pretul unei obligatiuni este de 1.000 lei, iar rata dobanzii este fixa, de 6,50%. Scadenta obligatiunilor este de 36 de luni, cu plata semestriala a dobanzii catre investitorii care au subscris in cadrul ofertei publice.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri