Asiguratorii vor trebui sa deconteze direct titularului politei de asigurare daunele in urma unui accident in care soferul nu este vinovat, potrivit unui proiect de lege initiat de deputatul independent Daniel Oajdea.

"Daca va fi adoptat, va corecta partial piata asigurarilor auto obligatorii din Romania. Concret, propun modificarea Legii 136/1995 a asigurarilor si reasigurarilor, astfel incat asiguratorul sa deconteze direct titularului politei eventualele daune pe care acesta le are la vehicul atunci cand autovehiculul sau nu este vinovat de producerea accidentului. Astfel, asiguratii vor beneficia de o protectie reala si sunt motivati sa incheie polite RCA obligatorii la firme care dau dovada de bonitate si seriozitate", a declarat Oajdea, joi, intr-o conferinta de presa, potrivit Mediafax.

Deputatul a explicat ca prin aceasta modificare legislativa se evita situatiile dificile, in care in cazul unui accident sunt implicate persoane care au masini inmatriculate in alte tari sau sunt asigurate la societati rau-platnice. "In prezent, persoana pagubita trebuie sa lupte cu diverse firme de asigurari pentru a reusi sa-si repare autovehiculul. Multe dintre acestea sau intarzie cu procesul de decontare a reparatiei, sau indica diverse service-uri care fac reparatii de proasta calitate, decontand mai putin decat ar fi necesar pentru reparatia daunei", a mai spus deputatul.

Actualul sistem nu ofera o competitie onesta intre asiguratori si faciliteaza ramanerea pe piata a unor firme de asigurari care ofera servicii de proasta calitate si pacalesc pagubitul, este de parere Oajdea.

Decontare directa intre...
Citeste si: Decontare directa pe RCA? Cine ar beneficia mai mult

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Detaliul care ar putea crea o avalansa de dosare de dauna RCA