Profitul net al grupului italian Intesa Sanpaolo in Romania a crescut de trei ori in primul trimestru fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 3 milioane de euro, in conditiile in care portofoliul creditelor neperformante s-a redus la jumatate, la 43 de milioane de euro, scrie News.ro.

In primele trei luni din 2015, valoarea creditelor neperformante era de 80 milioane de euro. Gradul de acoperire a imprumuturilor neperformante a crescut la 84%, de la 70% anul trecut. La 31 martie, nivelul creditelor performante a ramas la 600 milioane euro, similar cu cel al depozitelor.

Intesa Sanpaolo a inregistrat in Romania un venitul operational de 9 milioane de euro, in scadere cu 21,4%, si costurile operationale mai mici cu 16%, la 6 milioane euro, se arata in raportul financiar trimestrial publicat vineri de banca.

Activele bancii pe piata romaneasca au scazut cu 100 milioane euro, la 900 milioane euro, reprezentand 0,1% din valoarea totala a activelor grupului italian. Fata de luna decembrie a anului trecut, valoarea activelor a ramas neschimbata in primul trimestru.

Expunerea totala a grupului in Romania, inclusiv pe datoria guvernamentala, include credite de 731 milioane de euro si titluri si obligatiuni in suma de 276 milioane de euro.

Citeste si:
Profi a lansat un nou concept de magazin, fiiGo
Profi Rom Food a lansat un...

In 2015, pierderile grupului italian Intesa Sanpaolo pe piata locala s-au adancit si au ajuns la 29 milioane de euro. Fata de anul anterior, rezultatul negativ al Intesa Sanpaolo din 2015 a fost mai mare cu circa 20%. Costurile operationale au urcat cu 9% anul trecut fata de 2014, la 27 milioane de euro, in timp ce veniturile operationale s-au redus cu 5% pana la 42 milioane de euro.

Grupul Intesa Sanpaolo este prezent pe piata romaneasca din 2008, prin intermediul bancii Intesa Sanpaolo Romania. La nivel de grup, profitul net al Intesa Sanpaolo a scazut cu 24%, la 806 milioane euro, de la 1,06 miliarde euro in primul trimestru din 2015.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Programul magazinelor Profi de sarbatori