Descoperirea unui medicament extrem de eficient pentru slăbit, Wegowy, a îngrășat conturile companiei farmaceutice Novo Nordisk, care se bate acum cu LVMH, gigantul produselor de lux.

Potrivit Bloomberg, capitalizarea de piață a Novo Nordisk a crescut cu 60 de miliarde de dolari într-o singură zi, ajungând la 423 de miliarde. Astfel, danezii ar putea depăși în scurt timp LVMH, liderul european, care are un market cap de 442 de miliarde de dolari.

Novo Nordisk, o companie farmaceutică specializată inițial în tratarea diabetului (la ora actuală produce 50% din insulina folosită la nivel global), a cunoscut un succes spectaculos în ultimii 3 ani după ce a început să dezvolte medicamente împotriva obezității. Marele său ”hit” a fost Wegovy, care i-ar permis să-și tripleze de la sfârșitul 2020 și până acum capitalizarea, depășind giganți ca Nestle sau ASML.

Cel mai recent salt al Novo Nordisk, care i-a permis să ajungă să ”sufle în ceafa” LVMH, a fost înregistrat după ce danezii au anunțat rezultatele unui nou studiu privind efectele Wegovy. Astfel, pe lângă pierderea din greutate, acest medicament de slăbit ar putea reduce riscul unui eveniment cardiovascular major, cum ar fi un AVC, cu 20 de procente la persoanele supraponderale sau obeze cu antecedente de boli de inimă.

După publicarea acestui studiu, care a depășit așteptările investitorilor, acțiunile companiei farmaceutice a crescut cu 19%. Media industriei a fost, anul acesta, de numai 0.4%.

Novo Nordisk are o filială și în România. Conform datelor din 2022, compania avea 92 de angajați în țara noastră, o cifră de afaceri de 675 de milioane de lei și un profit net de 20 de milioane de lei.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri