Bank Leumi Romania a anuntat ca va sustine conferinte de presa in zece orase mari ale tarii in perioada urmatoare, pentru a-si prezenta planurile de viitor, noile produse destinate pietei romanesti si pentru a face cunoscute rezultatele financiare ale grupului-mama, a anuntat banca.

Recent, conducerea bancii a lansat oficial sucursalele din Constanta, Baia Mare si Satu Mare sub noul nume al bancii, adoptat dupa preluarea fostei Eurom Bank de catre grupul financiar israelian Leumi.

"Conducerea Bank Leumi Romania va fi prezenta pentru sustinerea conferintelor de presa si in alte orase importante, astfel: Oradea - in data de 10 octombrie, Timisoara - in data de 11 octombrie, Cluj - in data de 17 octombrie, Brasov - in data de 7 noiembrie, Targu Mures - in data de 8 noiembrie, Sibiu - in data de 14 noiembrie, Alba Iulia - in data de 15 noiembrie, Galati - in data de 21 noiembrie, Pitesti - in data de 23 noiembrie si Iasi - in data de 29 noiembrie 2006", informeaza comunicatul bancii.

Banca israeliana Leumi a cumparat, in luna august, 99,27% din capitalul social al Eurom Bank de la firma olandeza Kolal BV, pentru care a platit 34 milioane dolari.

Banca Leumi a fost fondata la Londra in 1902, sub numele de Anglo Palestine Company. Ea este acum a doua banca israeliana, cu active de 272 miliarde shekeli (50 miliarde euro) la sfarsitul anului 2005, fiind depasita doar de banca Hapoalim, potrivit datelor bancii centrale a Israelului.

Grupul Leumi a afisat la jumatatea acestui an un profit net de 336 milioane dolari, in crestere cu 34,7% fata de primele sase luni ale anului 2005, potrivit datelor financiare publicate de banca.

Eurom Bank (actualmente Bank Leumi Romania) avea, la sfarsitul primului semestru din 2006, active de 449,7 milioane lei (126 milioane euro), in scadere cu 1,6% fata de 31 decembrie 2005, si detinea 0,31% din totalul activelor bancare, fiind pe locul 28 in sistemul bancar romanesc, cu potrivit datelor BNR.