Taxele si impozitele pot fi platite online din 14 decembrie: ce comision se percepe la tranzactie

Obligatiile fiscale pot fi platite de catre persoanele fizice prin intermediul site-ului ghiseul.ro incepand cu data de 14 decembrie 2016. Trei banci din Romania au semnat un acord cu ANAF in vederea stabilirii comisionului care va fi practicat pentru platile efectuate. Dintre acestea, este aleasa periodic oferta cu pretul cel mai mic si este semnat un contract subsecvent pentru maxim 12 luni. Primul contract de acest fel va fi semnat cu Garanti Bank.

Persoanele fizice isi pot plati din data de 14 decembrie 2016 obligatiile fiscale si prin intermediul site-ului ghiseul.ro. ANAF a finalizat procedura de achizitie publica a serviciilor de acceptare a platilor online de impozite, taxe si contributii cu ajutorul cardului bancar, prin Sistemul National Electronic de Plati, si a incheiat cu trei banci un Acord cadru valabil 32 de luni.

Pentru posibilitatea de adaptare a comisioanelor la volumul platilor, BCR, Banca Transilvania si Garanti Bank au semnat cu ANAF Acordul cadru conform caruia, periodic, este aleasa oferta cu pretul cel mai mic si este semnat un contract subsecvent pentru maxim 12 luni. Primul contract de acest fel va fi semnat cu Garanti Bank, care va percepe ANAF un comision de 0,24%, dar nu mai mult de 14,40 de lei, din valoarea fiecarei plati efectuate electronic de contribuabul.

Contribuabilii persoane fizice pot efectua online plata taxelor si impozitelor pe care le datoreaza catre ANAF, cum ar fi:

  • impozit pe venituri din salarii sau din folosinta bunurilor
  • impozitul pe venituri din dividende, dobanzi, premii, din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuala sau din activitati agricole
  • contributiile pentru asigurari sociale de stat datorate de asigurati dar si de angajatori
  • amenzile judiciare

In prezent, exista si posibilitatea achitarii obligatiilor fiscale in numerar sau prin card bancar la casieriile unitatilor.

Citeste si:
Mașini scoase la vânzare de către ANAF în luna mai
Mașini scoase la vânzare de...

Sursa foto: shutterstock.com
Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri