Obligatiile fiscale pot fi platite de catre persoanele fizice prin intermediul site-ului ghiseul.ro incepand cu data de 14 decembrie 2016. Trei banci din Romania au semnat un acord cu ANAF in vederea stabilirii comisionului care va fi practicat pentru platile efectuate. Dintre acestea, este aleasa periodic oferta cu pretul cel mai mic si este semnat un contract subsecvent pentru maxim 12 luni. Primul contract de acest fel va fi semnat cu Garanti Bank.

Persoanele fizice isi pot plati din data de 14 decembrie 2016 obligatiile fiscale si prin intermediul site-ului ghiseul.ro. ANAF a finalizat procedura de achizitie publica a serviciilor de acceptare a platilor online de impozite, taxe si contributii cu ajutorul cardului bancar, prin Sistemul National Electronic de Plati, si a incheiat cu trei banci un Acord cadru valabil 32 de luni.

Pentru posibilitatea de adaptare a comisioanelor la volumul platilor, BCR, Banca Transilvania si Garanti Bank au semnat cu ANAF Acordul cadru conform caruia, periodic, este aleasa oferta cu pretul cel mai mic si este semnat un contract subsecvent pentru maxim 12 luni. Primul contract de acest fel va fi semnat cu Garanti Bank, care va percepe ANAF un comision de 0,24%, dar nu mai mult de 14,40 de lei, din valoarea fiecarei plati efectuate electronic de contribuabul.

Contribuabilii persoane fizice pot efectua online plata taxelor si impozitelor pe care le datoreaza catre ANAF, cum ar fi:

  • impozit pe venituri din salarii sau din folosinta bunurilor
  • impozitul pe venituri din dividende, dobanzi, premii, din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuala sau din activitati agricole
  • contributiile pentru asigurari sociale de stat datorate de asigurati dar si de angajatori
  • amenzile judiciare

In prezent, exista si posibilitatea achitarii obligatiilor fiscale in numerar sau prin card bancar la casieriile unitatilor.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri