Persoanele fizice isi pot plati din data de 14 decembrie 2016 obligatiile fiscale si prin intermediul site-ului ghiseul.ro. ANAF a finalizat procedura de achizitie publica a serviciilor de acceptare a platilor online de impozite, taxe si contributii cu ajutorul cardului bancar, prin Sistemul National Electronic de Plati, si a incheiat cu trei banci un Acord cadru valabil 32 de luni.

Pentru posibilitatea de adaptare a comisioanelor la volumul platilor, BCR, Banca Transilvania si Garanti Bank au semnat cu ANAF Acordul cadru conform caruia, periodic, este aleasa oferta cu pretul cel mai mic si este semnat un contract subsecvent pentru maxim 12 luni. Primul contract de acest fel va fi semnat cu Garanti Bank, care va percepe ANAF un comision de 0,24%, dar nu mai mult de 14,40 de lei, din valoarea fiecarei plati efectuate electronic de contribuabul.

Contribuabilii persoane fizice pot efectua online plata taxelor si impozitelor pe care le datoreaza catre ANAF, cum ar fi:

  • impozit pe venituri din salarii sau din folosinta bunurilor
  • impozitul pe venituri din dividende, dobanzi, premii, din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuala sau din activitati agricole
  • contributiile pentru asigurari sociale de stat datorate de asigurati dar si de angajatori
  • amenzile judiciare

In prezent, exista si posibilitatea achitarii obligatiilor fiscale in numerar sau prin card bancar la casieriile unitatilor.

Sursa foto: shutterstock.com