"Pregatim a patra rectificare a bugetului, fara a mai majora deficitul bugetar programat de 2,5% din PIB, mai ales ca, dupa noua luni, executia bugetara arata ca vom avea in continuare excedent. Deficitul va ajunge, la sfarsitul anului, la 1,5% din PIB, dupa estimarile noastre, pentru ca nu exista capacitatea de a genera proiecte care sa consume fondurile alocate", au afirmat sursele citate de NewsIn.

Destinatia principala a realocarilor prin cea de-a patra rectificare din acest an, pe care guvernul o va aproba in urmatoarea perioada, va fi echilibrarea bugetelor locale, in scopul finantarii invatamantului si a asistentei sociale. De asemenea, vor primi in plus sume consistente unele dintre ministere sau autoritati pentru suplimentarea fondurilor de salarii."Unele autoritati nu au primit anumite sume pentru salariile care au fost majorate, de la inceput, cand a fost elaborat bugetul. Se va face o realocare si vor fi taiate fonduri de la ministerele care nu au reusit sa cheltuiasca banii alocati", au mai precizat aceleasi surse.

Guvernul a realizat trei rectificari bugetare pe parcursul anului 2006, majorand, insa, deficitul bugetar de doua ori. Astfel, deficitul bugetar a ajuns de la 0,5% din PIB, nivel aprobat prin legea bugetului, la 0,9% din PIB, in aprilie si ulterior la 2,5% din PIB, in iunie. Cea de-a treia rectificare a mentinut nivelul deficitului bugetar la 2,5% din PIB, operand doar o serie de realocari care au vizat in special invatamantul si asistenta sociala. Desi au programat un deficit bugetar de 2,5% din PIB, Finantele continua sa raporteze un excedent bugetar consistent de 1,6% din PIB, la sfarsitul lui august.