Volksbank lanseaza un depozit in lei cu dobanda anuala de 8,51%

Volksbank Romania a introdus, de la inceputul lunii noiembrie, un depozit in lei cu o dobanda anuala de 8,51% si anunta ca va plati, incepand cu 1 ianuarie 2007, o dobanda la depozitele in euro in functie de rata dobanzii interbancare europene Euribor, informeaza NewsIn. Cele mai bune dobanzi oferite de Volksbank Romania la depozitele in lei erau, pana acum, de 8,28% pe an, potrivit reprezentantilor bancii.

Pentru depozitele in moneda europeana, dobanda platita de Volksbank ramane fixa - 4,5% pe an - pana la sfarsitul anului 2006. "Incepand cu anul 2007, dobanda va fi calculata in functie de Euribor (3 luni) + 0,5%", se precizeaza intr-un comunicat al institutiei bancare.

Euribor este rata medie a dobanzii oferite pe piata interbancara europeana pentru depozitele la termen in euro. Ea este calculata de Federatia Europeana a Bancilor (EBF) si este publicata in fiecare zi la ora 11, ora Europei Centrale (12 ora Romaniei), de agentia de presa Reuters. Ultima rata Euribor la trei luni afisata de EBF este de 3,564%, care reprezinta si valoarea maxima a acestei rate din anul curent.

La constituirea depozitelor in lei sau in euro nu se solicita o suma minima de depunere si se pot efectua depuneri si retrageri fara a pierde dobanda acumulata, se mai arata in comunicatul bancii. Volksbank Romania a anuntat, recent, ca a ajuns la 100.000 de clienti si a deschis cea de-a 100-a agentie.

Dupa primele noua luni ale anului, Volksbank avea active de 1,022 miliarde euro, un portofoliu de credite acordate de 622 milioane euro si atrasese depozite de 230 milioane euro, potrivit rezultatelor financiare prezentate de banca. Conducerea bancii estimeaza un profit de 14 milioane euro pentru acest an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri