Perspectiva ratingurilor este stabila, mai spune Fitch. Noile reforme fiscale au avut un impact mixt asupra bancii din Israel, spun analistii agentiei. "Vanzarea fondurilor mutuale au ranit afacerea bancii, insa vanzarea Africa Israel si a jumatate din detinerea la Migdal Insurance au redus profilul de risc al bancii", a declarat directorul diviziei de institutii financiare din Londra, Chris Birney.

Managementul Leumi a anticipat pierderea veniturilor din fondurile de pensii si cele mutual si s-a reorientat spre alte activitati, informeaza NewsIn. Pe termen lung, consultarea investitionala si pentru pensii si vanzarea produselor de asigurare vor compensa partia pierderile, au declarat, in raport, analistii agentiei.

Fitch se arata ingrijorata de transparenta calitatii activelor din Israel. in momentul de fata, legislatia din Israel nu cere publicarea datelor despre creditele brute neperfomante. Banca israeliana Leumi a cumparat, in luna august, 99,27% din capitalul social al Eurom Bank de la firma olandeza Kolal BV, pentru care a platit 34 milioane dolari.

Banca Leumi a fost fondata la Londra in 1902, sub numele de Anglo Palestine Company. Ea este acum a doua banca israeliana, cu active de 272 miliarde shekeli (50 miliarde euro) la sfarsitul anului 2005, fiind depasita doar de banca Hapoalim, potrivit datelor bancii centrale a Israelului.

Grupul Leumi a afisat la jumatatea acestui an un profit net de 336 milioane dolari, in crestere cu 34,7% fata de primele sase luni ale anului 2005, potrivit datelor financiare publicate de banca.

Eurom Bank (actualmente Bank Leumi Romania) avea, la sfarsitul primului semestru din 2006, active de 449,7 milioane lei (126 milioane euro), in scadere cu 1,6% fata de 31 decembrie 2005, si detinea 0,31% din totalul activelor bancare, fiind pe locul 28 in sistemul bancar romanesc, cu potrivit datelor BNR.